Personlig bilde

Larsen Kammerlader Forsøksmodell? (Kammerlader)

av Trond ⌂ @, Oslo (nov-mars) Brekkestø resten av året, torsdag 27. september 2012, kl. 21:09 (2273 dager siden) @ jæger justnæs

Forsøksmodell? Vel, med relativt få unntagelser kan nok det meste av det som ble produsert i Drammen betraktes som forsøksmodeller, det var utrolig mange som bare ble produsert i én og to stk. serier. Varianten din er antagelig produsert i perioden 1854-1857.

[image]

Bildet viser litt av variasjonen til Larsen kammerladere. Den tre øverste er veldig like din, de to øverste av dem er rifler, den tredje hagle (ser ikke etter-oppboret ut). Den nederste av dem på bildet er litt morsom, den er helskjeftet med bajonettklakk som ikke kan benyttes uten at skjeftet kappes ned.

Verdi - litt avhengig av om det er hagle- eller riflevarianten du har, hagler er mindre populære enn rifler. Din ser ut til å være tildels mellomdypt pitret av gravrust samt at de ytterste mm av skjeftet ser ut til å ha gått i nesten oppløsning. Dette er relativt sett ikke en særlig sjelden variant av Larsen kammerladerne, men utvilsomt den styggeste og mest uestetiske av dem. Jeg ville sette en grei rifleutgave til ca kr 12 000 og hagle til snaue kr 10 000. Din ser såpass sliten ut at jeg hadde trukket ca 40 % på disse prisene - men, man bør aldri verdsette noe usett.

--
Norwegian Military Small-arms 1604-WW2

Trond


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum