Personlig bilde

Norsk kammerlader-verdi (Kammerlader)

av Trond ⌂ @, Oslo (nov-mars) Brekkestø resten av året, lørdag 31. januar 2015, kl. 10:47 (1514 dager siden) @ jæger justnæs

For å illustrere dette litt nærmere. Bildet viser et utsnitt av de tre forskjellige M1849/55 og én Kongsberg M1855 kammerlader bortest. Alle fire er en særdeles god stand, men det er bare den som er nærmest kameraet som er helt strøken, så godt som fullstendig feilfri.

[image]

Bildet er tatt med tanke på å avsløre mest mulig av bulker, hakk, riper m.m. Samtlige av disse er mer enn bra nok til å være samlervarianter, men de tre er antagelig i utgangspunktet "bare" verdt kr 12-15 000/stk. Nå har de riktignok nummerlike basjonetter alle sammen, noe som vil trekke verdien ytterligere noe opp.

[image]

Dette bildet viser to M1859 kammerladere, den øverste fullstendig uten finish, den andre med fin, mettet brunering. Hvilken av disse er så verdt mest? Begge er i gjennomgående meget god stand, den uten bruneringen praktisk talt strøken.

Verden skal ikke alltid være så enkel, men den blanke er fra den første produksjonsserien i 1859 og har, etter all sannsynlighet, vært brukt som gardekammerlader i forbindelse med Oscar Is begravelse. Da ble bruneringen fjernet og av en eller annen grunn er denne ikke blitt brunert opp igjen.

[image]

Jeg holder derfor en knapp på at den blanke er mest verdt i dette tilfellet.

--
Norwegian Military Small-arms 1604-WW2

Trond


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum