L.H.Hagen & Co. (Litt på siden)

av Cap'n Redneck, close to Hell., mandag 27. april 2015, kl. 21:32 (1271 dager siden) @ kjberg

Spørsmål til dere som kjenner firmaet og / eller har våpen eller andre effekter merket "L.H.Hagen & Co Christiania" / "L.H.Hagen & Co Kristiania" :

Kan det fastslås når firmaet endret merkingen på sine produkter idet nåværende Oslo by skiftet navn fra "Christiania" til "Kristiania" til "Oslo" ?

ref. nedenstående utklipp fra Wikipedia om Oslo:

http://no.wikipedia.org/wiki/Oslo

"I 1624 fikk byen navnet Christiania etter kong Christian IV. Fra slutten av 1800-tallet ble også skrivemåten Kristiania tatt i bruk, først i statlige sammenhenger fra 1877, og i kommunale fra 1897. Det ble likevel aldri tatt noen formell beslutning om å gå over til K, og private kunne skrive navnet på byen slik de ville.
Fra 1860-tallet begynte enkelte fremstående kvinner og menn å bruke Oslo i stedet for Christiania. Etter 1905 fikk ideen om navnebytte vind i seilene. Christianias handelsstand var imidlertid med all tydelighet negative til ideen om navnebytte, og hadde flertallet av bystyret på sin side.
Den 11. juli 1924 slo Stortinget fast ved lov at Norges hovedstad skulle hete Oslo fra og med 1. januar 1925."


Jeg har en enkeltløpet hanehagle i kal. 12/65 med damaskløp og Lefaucheux-lås som er merket "L.H.Hagen & Co Christiania".
Den er også merket "E L G" inne i en oval, men uten krone.
Det angir at våpenet er trykkprøvd i Liege, Belgia senest i 1893.

--
"As long as there's lead in the air, there's still hope..."


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum