Personlig bilde

Fett foran kulene,eller filtpropper med fett? (Håndvåpen)

av jrr50 ⌂ @, Tysnes, fredag 19. juni 2015, kl. 11:29 (1275 dager siden) @ MrOneTwo
redigert av jrr50, fredag 19. juni 2015, kl. 11:55

Her er jeg helt enig med Øyvind og mr One two,kjedetenning er om ikke bare en myte,så iallefall flere faktorer som spiller inn,da enten er feil fra den som bruker våpenet eller feil/slitasje på våpenet
(feks ved bruk av for små kuler,eller utslitte kammer,som og da gir samme effekt,evt skader/ hakk i kanten på kula som kan gi små mellomrom mellom kammesida og kula.)
Men så har man da også filtproppene som en extra sikkerhet også,og da snakker vi om filt proppene som er tykke og impregnert med fett,og som er trange i kammeret,så skal noe gnister komme til kruttet her må de først forbi ei kule som er støpt med godt og overmål,det er jo .455-456"kamre og jeg har .462" kuler.
Så forbi filtproppen som er satt inn med fett og er utvidet seg ytterligere etter at kula er presset mot den,og denne er og større enn kammeret, så jeg tror at gnister som skulle forårsake kjedetenning vil heller komme bakfra ,via niplene om det skulle komme noe sted fra.

Men her er det jo det samme her,det er snakk om brukerfeil eller feil /slitasje på våpenet som spiller inn her og,har man gode ,skikkelige og ikke utslitte nipler ,som er uten hjemme oppborrede hull,og sørger for og bruke riktige hetter til niplene og ser til at hettene er på niplene er på ved neste kammer før man fyrer av
(det ha jeg gjort til en vane,og har ved en anledning sett at hetta til nippelen ved neste kammer var falt av Pga rekyl,eller at den ikke var satt godt nok på,)
og da satte jeg selvfølgelig på ny før jeg skjøt. Passer man på at alt er som det skal er faren for kjedetenning minimal.
Tror fettet er en litt falsk trygghet ,for se nå etter når man har skutt halve tønna hvor mye/lite fett er igjen på de tre siste egentlig.?
Jeg har sjelden sett noe videre annet enn litt rester i kanten som ikke ville vere store tryggheten men det ødelegger kule flukten noe voldsomt,og siden fett mengden og blir mindre og mindre,så blir den i tillegg forskjellig på hvert skudd vil det fort bli spredning av kulene utover hele skiva.

Jeg er iallefall ikke i tvil om at med så store forskjeller som dette gir i presisjon skal man komme med gode beviser for at dette er nødvendig og har noe effekt,skal jeg begynne med fettet foran kula igjen.

Og den artikkelen som Øyvind refererer til ,der har han grundig gjennom gått dette,leste det ikke før nå,men det gir et godt innblikk i dette rundt kjedetenning,her har vel han grundig undersøkt muligheten får man si.

--
Med beste hilsen JRR50.

Besøk gjerne min hjemmeside: www.jrr-50.com

(NB,ny hjemmeside under laging,så det er nesten bare side oppsettet nå ,men bilder og slikt er underveis)


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum