Personlig bilde

Serietenning i perkusjons revolver (Håndvåpen)

av jrr50 ⌂ @, Tysnes, onsdag 24. juni 2015, kl. 08:09 (1270 dager siden)

Fikk meg en colt 1849 pocket her i går,en av de med 6 skudds tønne det er en 31caliber.
Den var ikke helt iorden,men tåleg bra utgangspunkt,og hadde en god del deler liggende som jeg kjøpte fra USA ved et konkurs salg.

dvs hand med fjær,tønnestopper,skruer og stort sett alt mekanisk,og etter et par timer med litt tilpasning med nålefil og smergel papir gikk den fint rundt og timinga var og ok.
Det var to forskjellig serienr på ramme delene såg jeg og litt dårlig pass form mellom løpsramma og hovedramma,men fikk filt og tilpassa til den passet helt perfekt.
Så var det tid for testing: brukte 3f ,9gr i hvert av de 6 kamrene,og kuler der hadde jeg noen .330" buckshoots som ble brukt til rundkuler( den er jo .324" i kammer munningen så de var iallefall store nok( hard og lade men da burde de holde tett også)

Gikk bort på naboens bane her hjemme,og skulle skyte første skudd,det smalt veldige til og være 9 gr syns jeg,og så da at den hadde sendt avgårde 3 skudd på en gang,det som lå mot løpet og begge de ved siden av.
Min livs første serie tenning,ikke spes hyggelig men mindre dramatisk enn jeg hadde ventet( men er glad det er en 31 cal og ikke en 44 cal):-)

Ble jo litt bekymret ,men gikk hjem og tok og sjekket over den og alt så greit ut og den tålte det,testet igjen,med fett foran kulene og fett propper i 36cal.nå gikk første skudd greit så gjentok det seg ,men denne gangen gikk det kun to ,det mot løpet og neste i tønna.

Igjen hjem og se over Joda alt var greit ennå,så nå bestemte jeg meg for fettlapper rundt noen .315" kuler jeg fant,og propper,og fett foran kulene,i tillegg honte og pusset jeg alle 6 kamrene med tanke på at de kunne vere ujevne som jeg ikke hadde sett eller noe,

Nok en gang serietenning ,tre skudd på en gang ved første forsøk. Nå for 3 gang.

Nå var jeg sikker på at dette kan ikke komme forfra,og sjekket mer bak på tønna,pistongene er ikke nye,men de er nok ikke så gamle,og er veldig gode alle 6 så det var ikke det heller mente jeg,og hettene passet helt akkurat.
Men så sjekket jeg når jeg presset tønna bakover og med hetter på de øverste kamrene,og da kom det svake merker på innsiden av hettene som lå på siden av det øverste kammeret,,det viser seg at den ringen som er i ramma rundt fordypningen med hand/frembringer var så høy at den tar i de to hettene på siden av det kammeret som er skudd klart

,og de er ikke spesielt lange heller disse pistongene,så for at hettene skal sitte ordentlig bør de vere så lange,jeg filte av litt i ytterkant av denne ringen i stedet,så nå går de klar når jeg presset bakover med hånde makt iallefall.
Så nå er den ladet opp igjen og skal ha i meg morgen kaffen så er det bort en tur på banen og se om jeg har fått bukt med problemet.

Denne gang med kammer som er bare hetter på ved siden av det som jeg skal fyre av først,så funker det da,så får vi ta det derfra,men revolveren tålte uten skader disse serie tenningene,eneste var litt bly ved wedgen som gjorde den satt litt bedre,ellers skjedde ikke stort.

--
Med beste hilsen JRR50.

Besøk gjerne min hjemmeside: www.jrr-50.com

(NB,ny hjemmeside under laging,så det er nesten bare side oppsettet nå ,men bilder og slikt er underveis)


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum