Personlig bilde

Schofield + Svartkrutt = Problemer (Patronvåpen)

av joska @, Mandal, onsdag 25. november 2015, kl. 20:56 (1116 dager siden)

Som tidligere aktiv skytter i min ungdom har jeg nå funnet lykken som pensjonist med svartkrutt! Har flere orginale perkusjonsrevolvere (div. Colt'er) samt en Uberti New Arme som det er en fornøyelse å skyte med. Har også et par orginale Colt SAA i .45 LC som jeg har prøvd meg frem med dog med vekslende hell, vanskelig å finne en ladning og kule som gir samling. Så lysten var der til å skaffe meg en nyere .45 LC og Uberti Cattleman var jo fristende.

Med godkjent kjøpetillatelse kontaktet jeg div. forhandlere, også Børselars, men ingen Cattleman var å oppdrive. Annonse og søk på Finn.no gav heller ikke napp og jeg prøvde også å få fatt på en Colt SAA 1. eller 2. Gen. uten hell. Etter 6 måneder gav jeg opp og kjøpte det eneste som p.t. var tilgjengelig hos Børselars, en Uberti Schofield. Hadde lest på noen amerikanske nettsteder at det kunne være problemer med Schofield som spytta svartkrutt men lysten på en .45 LC overskygget evnt. problemer, tenkte at dette går sikkert bra for meg.

Akk og ve!!! Uansett hva jeg putter oppi hylsene så stopper det helt opp etter 10 - 12 skudd. Har prøvd alt fra 15 gr. opp til 30 gr. ladning uten stor forskjell. Bruker "sveitser" No. 2 (3fg) og som sagt etter 10 - 12 skudd så går ikke tønna rundt og hammeren slår ikke mot tennhettene. Utrolig irriterende å måtte bruke 15 min. med rengjøring før Schofield'en vil samarbeide.

Er det noen der ute som har samme erfaring og har funnet en løsning?


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum