Personlig bilde

Våpenrestaurering? Ja selvsagt! (Våpensamling)

av runastav, lørdag 5. november 2016, kl. 19:14 (870 dager siden)

Hei Godtfolk! Gjengir denne emailen jeg fikk fra en Svensk våpenkompis, meget klok mann.
Roligt att höra att vi är på precis samma våglängd, både hur man ska se på vårt hantverk, och samma inriktning på jobben!. Några tips när du pratar med stollar som hävdar att man inte ska göra nåt alls på gamla vapen:

Någon rik knös ropar in en ärrad Haupt-byrå för 750 000, med faner som lossnar här o där, ett bräckt ben, och andra skador. Sådan objekt lämnas alltid in till en konservator, som lagar, polerar om, ersätter saknade delar. Detta är standard procedure.

En annan ropar in en fin tavla, som tyvärr har ett hål i duken,, några repor här o där, samt ordentligt nedsmutsad. Den lämnas normalt in till en specialist, som återställer färgerna- fyller i där det har fallit bort flagor, lagar skador. Ingen protesterar mot detta förfarande.

Engelska antikrundans experter brukar råda ägarna att lämna in objekten för restaurering, vare sig det gäller tavlor, porslin, klockor eller annat. Det förekommer inte i den svenska antikrundan.

Dessutom: vad gjorde en bössägare för 150 år sedan när han bräckte kolven på sin slaglåsbössa? Vad gör man idag när man hittar och köper en gammal Purdey-bössa i Afrika? Vad gör en ägare till en Holland&Holland hagelbössa när det blir nåt fel på den?

Ovanstående kan du stoppa i halsen på "förståsigpåaren"! Eller up-his-ass.

Trevlig Halloween,
Hans


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum