Pocket revolver. (Identifisering)

av Old Colt @, søndag 15. januar 2017, kl. 14:05 (700 dager siden) @ jrr50
redigert av Old Colt, søndag 15. januar 2017, kl. 14:27

Den øverste er en av de modellene som H & A markedsførte under eget navn; de produserte ellers for bl.a. Merwin and Hulbert. De produserte også for Forehand and Wadsworth. (Den tidens OEM produsent, kanskje... ;-))

Mer her: https://en.wikipedia.org/wiki/Hopkins_%26_Allen

XL-serien gikk fra nummer 1 til 7, pluss to de kalte for Bulldog og Police. Nummer 5 er den vanligste 38 CF modellen. (38 S &W kaliber) De var gode og solide våpen, som nok var mer brukt enn hva vi tenker i dag. Verdi er 2 - 4000 kroner, avhengig av tilstand. Skjefteplatene er byttet; de originale har som allerede sagt et hundehode-motiv på toppen.

Den nederste ligner litt på en Colt 1871 i 22 RF, men er altså en av de utallige kopiene som ble produsert både i USA og etter hvert i Europa. (Colt sin 1871 var for øvrig Open Top, mens denne har hel ramme. Dermed er den mest lik Colt's senere New Line serie) Ikke så mye av verdi er jeg redd, men morsomme eksempler på den tidens kopi-industri. Den du har ser ut til å være av de bedre, både i kvalitet og tilstand.

Kort oppdatering: Pathfinder var et av mange "trade names" på små revolvere som det vrimlet av etter at Rollin White sitt patent på gjennomborede sylindere gikk ut i 1869. Det finnes 2-300 forskjellige navn og modeller; disse er i etterkant kjent som suicide specials... De fleste var av heller tvilsom kvalitet, og mest egnet for å skremme bikkjer med! Skjønt, en 22 kaliber møkkete kule i magen kunne være nok til å ødelegge dagen for de fleste, i hvert fall etter at infeksjonen hadde fått tak... Den du har er laget i USA.


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum