Hva er dette? (Identifisering)

av Browning08, torsdag 18. mai 2017, kl. 14:44 (578 dager siden) @ Roy-Terje Kjoberg
redigert av Browning08, torsdag 18. mai 2017, kl. 15:07

Morsom sak! Jeg hadde i sin tid 12 eller 13 forskjellig "patenter" basert på Rolling Block mekanismer men det nærmeste jeg kommer denne var en som var ombygd av en eller annen grunn med en gammel Snyder-mekanisme.
Dette viser med all tydelighet hvos mye interessant det er for de som samler på ulike mekanismer. Jeg har scannet gjennom Thierbach og diverse andre referanser som sier noe om løsninger fra den tiden men dette er nok noe jeg hittil ikke har sett maken til. Kan det være en slags låsing mot det sporet på høyre siden av "sluttstykket som mangler? Er det noe spor i "hevarmen" som passer der?
Det er en patent i sammeretning som betegnende nok heter "Soper". Betydelig mer sofistikert men noenlunde i familien.. Beskrivelsen er slik ;

Soper - An early type of breech-loading single-shot action whereby a block, hinged at the side, is rotated via a sidelever to expose the breech. A virtual mechanical microprocessor---Depressing the sidelever causes the following to occur, in sequence: 1. The hammer begins to cock rearwards; 2. The firing pin retracts to clear the breech; 3. The breechblock rotates out of battery; 4. The extractor withdraws the spent cartridge. Although considerably faster to operate, it lost out to the Martini action in British Army trials because of its complexity and high cost of production.


[image][image]

Joslyn fra 1861 ligner også .
[image]

Det skal vel neppe mere til enn at noen en gang har sett noe og så drar hjem og videreført ideer og gode løsninger før det oppstår en uvanlig variant. Håper denne får fortsette sitt liv i nåværende tilstand og at det forskes på historie og opprinnelse. Det er utrolig hva noen vet bare de spørres på riktig måte!


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum