Gammelt diopter

Started by festus, 13. July 2013 kl. 18:25:18

Previous topic - Next topic

festus

Hei! Jeg var nettopp en tut til Tallinn i Estland, og trålet diverse museer. Der kom jeg over et luntelåsgevær med dioptersikte! En raritet jeg syntes jeg måtte dele... Beklager dårlig bildekvalitet, det er snikfotografer gjennom glass.;-)Edit: Lagret, rotert og lastet opp bildet på ny. JJ
"En mann kan aldri ha for mye rødvin, for mange bøker eller for mye ammunisjon"
- Rudyard Kipling

jæger justnæs

Det var nok ikke helt uvanlig. Fra tidenes morgen kan det virke som at man har tenkt at fine sikter gir god presisjon. På mange våpen, fra lunte og opp til patron, er siktene noen ganger så små og tynne at de må ha voldt skytteren stor hodepine ;-)
Dette bildet er hentet fra tråden om den nye boka til Øyvind. Det er et luntelåsgevær med kremmerhusformet dioptersikte selv om det er vanskelig å se på bildet. Mulig man kan be om et detaljbilde etter hvert?Edit: Forstørret et utsnitt av bildet, ble litt lettere å se selv om det ble ganske uskarpt.
Best når det smeller!

Øyvind F.

Dioptersikter var heller ikke uvanlig på armbrøster. Jeg har noen nærbilder av baksiktet på praktluntelåsen liggende, men har ikke tilgang til PC-en de ligger på før om en ukes tid.
Øyvind F. - forum admin
Ta også en kikk på kammerlader.no.