Har arvet en gammel hagle - hvilken er dette?

Started by 7ertzen, 13. January 2015 kl. 8:52:49

Previous topic - Next topic

7ertzen

Jeg har arvet en hagle av min avdøde morfar. Jeg tror det er en Kongsberg hagle. Er det noen som vet hvilken modell dette er, og hvilken årsmodell? Kaliber?


Tinytim

Klarer ikke se hvem som har laget denne,men det er helt sikkert ikke Kongsberg Vaapenfabrikk. Ser mere ut som noe amerikansk, burde stå noen merker, navn et sted.

jrr50

#2
Denne er nok ikke så veldig gammel,iallefall ikke en svartkrutt hagle denne er nok for moderne røksvak ammo,vil tro denne er fra etter krigen,(og etter min mening 1970/80 tallet),

Og slik sett trolig registreingspliktig(kun svartkrutt våpen som er produsert før 1890 er antikke og registreringsfrie/og hagler som man selv har eid fra før 1990  som ikke er reg.som er registreringsfrie,men ved eierskifte skal sistnevnte hagler etterregistres også ved arv).
Så det er nok lurest og kontakte politiet og få orden på papirer på denne(det er ikke verdt og la vere det er faktisk ganske strengt og ha ureg.våpen).

Men angående merke synes jeg den likner på AYA enkelløper(spansk),(eller en Harrington&Rickhardson (USA)enkelløp )som var ganske like,som begge var noen ganske rimelige hagler,kjøpte en slik(AYA) selv på slutten av 1980 tallet.
Nå tror jeg dette er noe som ikke er for dette forumet siden det er BARE for svartkrutt våpen etter reglene her på forumet.
Råder deg heller til og sjekke dette ut på kammeret.no som er en forum for mer moderne våpen.:-)
 Lykke til.
Med beste hilsen JRR50.

Besøk gjerne  min hjemmeside:   www.jrr-50.com

(NB,ny hjemmeside under laging,så det er nesten bare side oppsettet nå ,men bilder og slikt er underveis)