Webley 1887 i kaliber .455

Started by krutnarr, 18. May 2015 kl. 21:40:23

Previous topic - Next topic

olav

HEI, HAR JO LANG ERFARING MED WEBLYER I DE FORSKJELLIGE UTGAVER OG KALIBRE MEN MEST 455 MARK II OG  MARK I . HAR KONTAKTER I USA SOM SAMLER SAMMEN DE DE FINNER AV NARK I HYLSER MEEN DE FÅ.R JEG IKKE FØR HØSTN . HARR SCOFIELD HYLSER SOM PASSERR TIL MARK EN STORT SETT MEN HAR IKKE KAALDPRESSEDE KULER . MEN DET SKAL DET BLI EN RDNING PÅ NÅ ETTER EN LAAANG DISKUSJON MED RICHARD CORBIN SAMT FINGRANSKING AV DE PPAPIRER SVEIN SOLLI ENGANG SENDTE MMEG ,HAN SENDTE JO EN DEL  TIL MEG . 12,17X44 R KULA MÅLER JO 496 CAA RUNDT MIDJEN  VEKT 5 KVINTINER __23,34 G/340 GRS . LENGEDE 7,55"--23,63 MM LANG SAMME DIAMETER SOM FØR , SAMME SMØRINF BIVOKS MED TERPENTIN . ETTER 1874 KALDPRESSET LADNINGEN BLE ØKT TIL 1,05 KVINTIN ---  4,3 GRAM/ 63 GRAINS FG . HYLSENE BLE DA FORLENGET TIL 43,5 MM - KULA HADDE EN SÅKALT CUP BASE .

JEG KOMMER TIL Å PRESSE EKSAKT DISSE KULENE SAMMEN MED WEBLYENES 265 GAIN OGIVALER MED NULBAS OG ENFIELD  WADCUTTEREN I 225 GRS SAMT MAMSTOPPEREN SOM EN MÅ VÆRE FORSIKTIG MED LADNNGENE TIL - VIL IKKE UT MED LADNINGENE I HVERTFALL RØYKSVAKT , FYS FOR ETT  ORD OG HELLER IKKE SVARTKRUTT I DISSE NÅ SSÅ GAMLE SKYTERNE . SELV FÅR JEG INN EN WEBLY I 455 VANLIG MED 22 LR SETT OG EN WEBLY PRYSE 1999  I 380" KALIBER. SER FREM TIL DET OG RAPPORTERER OM SAKENE ETTERHVERT . PÅ TORSDAG OPERERER DE ØYNENE MINE OG JEG KRYSSER ALT JEG HAR  .
OLAV

krutnarr

#21
Det ble en tur på skytebanen i går. Kan bare si at ladningen fungerte utmerket. Det ble skutt på 25m og det ble hull etter hvert skudd i pappen ;-) Prøvde med og uten fett forran patronen i kammeret uten å merke spesiell forskjell.
Har nå kappet til 50 hylser og ladet de opp. Presisjonsfukkling kan begynne.....:skudd: :confused:PS. Takk for fint innlegg Olav. Lykke til med øyeopperasjon. Det blir bra :nerd:

Sshack

I have a like Webley MkI from 1888. It is British Navy issue marked. Mine has a shaved cylinder to allow use of .45 ACP. I DO NOT use .45 ACP but handload . 45 auto rimmed brass to 455 specifications and pressures. These are originally black powder revolvers. Many were proofed for Nitro powder and put back to service in the 1st and 2 nd World Wars. Mine is z very nice shooter. It has easy recoil and accurate at 25 to 30 meters anytime. Rugged and dependable with the correct ammunition!

krutnarr

Sshack. It is a great revolver  :-D


krutnarr

Hei aho.
Står tilbudet om artikkelforsendelse ennå ved lag så er jeg svært interessert i en kopi av den.

Hilsen
krutnarr@krutnarr.no

:clap:

aho

#25
Hei


Prøvde å sende artikkelen til deg  på epost men fikk den i retur.
Kom noe av det frem kuttnarr?

Alf j

krutnarr

> Kom noe av det frem kuttnarr?
>
> Alf j

Beklager. Det er ikke kommet noe. Adressen er krutnarr@krutnarr.no eller muligens janheg@ae.no fungerer bedre? Tror ikke at det er noen grense på størrelse på noen av de ;-)

krutnarr

Hei.
Da er en flott artikkel nilest opp til flere ganger. Takk Alf for fine artikkelbilder :clap:
Jeg har prøvd meg litt frem (og tilbake) på forskjellige kuler og ladninger. Det meste sprer noe henn i veggane. Det siste sprellet på Webley-stammen er innkjøp av ei .455" 45-265-RN-HB 455 Webley RCBS Bullet Mould
Dette er ei hulbasekule som er opp mot originalen i vekt og design. Har lada noen stykker. Skal bli morro å prøve....

Her er Leekula til venstre og RCBSkula til høyre

Fikk plass til 18 grain 2f wano og smurt kule (ikke hulbasen) rett på kruttet. Patronlengde er 36,8mm

krutnarr

Hei.
Da er RCBS-kula med hulbase prøvd. Den ser lovende ut. Jeg er ikke helt stødig på hånden så litt spredning blir det, men bildene viser tydelig forskjell. Lee-kula sprer i høyden noe veldig. Den løfter seg mye for hvert skudd. RCBS-kula samler bedre. Nesten uten høydespredning. Grovt skur og korn får ta skylden for sidespredning ;-)

Full tønne skutt på 25m med støtte.

LEE-kula.RCBS-kulaKulene etter skudd. Skjørtet på hulbasen (RCBS)holdt seg fint på plass. Kan ikke måle utvidelsen da kula er for deformert etter steintreff. Tydelige riller med veldig mye lenger bæreflate på RCBS-kula

The Dane

Gammel tråd men god info!

Er det muligt at jeg også kan få en mail med artiklen?

sortkrudt (at) gmail.com

Terje A

Hei
Utrolig informative innlegg. Har fått en mrk1 i hende. Planer om å ta den med på banen når en har fått ladet litt.

Ser det er mulig å få noen artikler ang webley og lading, er det fortsatt mulig?