Jegerrifle M1803

Started by Rittmester, 09. December 2016 kl. 13:01:06

Previous topic - Next topic

Rittmester

Hei,
Jeg har gått til anskaffelse av en DkN Jegerrifle M1803/41. Den har noen merkinger som jeg ikke kjenner til. Det står KJC No 66.  Er det noen her på forumet som kan hjelpe meg?
På forhånd tusen takk for hjelpen.

Tinytim

Er ikke helt sikker, det er en litt uvanlig merking, bruker å være K.L.C eller K.L.J.C som står for Kongelig Livjæger Corps, Kan være at det er en variant av dette. Er ganske sikkert en dansk avd.merking.

JanS

Kan merkingen ha noe med vaktholdet av sølvverket å gjøre?
Utestengt bruker. Ta informasjonen i innlegget med en klype salt. Admin.

hcc333

Hej, stemplet er atypisk - måske mangler der noget (det kan være slidt af eller lignende)- er der mulighed for, at du kan vise et foto af stemplet?

Med venlig hilsen
Henry

OlavS

Hei. Har en tappstusser 1803/41/51 med følgende merking TM:N:J:C:EJD:C. Noen som kan fortelle meg hva det betyr?

Tinytim

Hadde vært fint med et bilde om du har mulighet for dette. Merkingen kan se ut til at er en miks av to forskjellige avd.merkinger hvor den ene er påført oppå en tidligere, dette er ikke så uvanlig.Ser det ut som om de har samme type bokstaver? N:J:C står for Norske Gevorbne Jegercorps, men de andre klarer jeg ikke å tyde.

OlavS

Hei. Her er bilde av merkingene.


Tinytim

Det er en litt merkelig merking men det kan stå for Telemarks Nasjonale Jegercorps Eidangerske Copmani.
Jeg har et gevær med Telemark merking, den er sånn T*N*J*C*B*C*No39

hcc333

Hej

I Databasen for Afdelingsstempler (Arma-Dania)er der lignende stempler på perkussionerede jægerrifler (M1803 og M1807) - her stopper tolkningen også ved Telemarks Nationale Jæger Corps.....

Se følgende link:
https://www.arma-dania.dk/public/afdelingsstempler/avd_stempel_user_list.php?a=integrated&ctlSearchFor=&simpleSrchFieldsComboOpt=&simpleSrchTypeComboNot=&simpleSrchTypeComboOpt=&criteria=and&type1=&value11=tmnjc&field1=sort_1&option1=Contains¬1=

Venlig hilsen
Henry