Dr Goodwin

Started by MrOneTwo, 23. February 2017 kl. 13:04:21

Previous topic - Next topic

MrOneTwo

Er det noen der ute som har erfaring med Mike Neumann sine tangesikter? Han lager en kopi av Goodwin siktet fra 1860 årene... Ikke at det vil spille noen rolle om noen har dårlig erfaring, for jeg har allerede bestilt både fram og baksikte av ham. Jeg har ikke hørt noe annet enn positive ting om produktene hans. Så det blir nok bra....får vi tro.
Jeg ble født på kvelden, men ikke i går kveld...

MrOneTwo

Da har godsakene ankommet.... må si jeg er meeeeget fornøyd akkurat nå....
Jeg ble født på kvelden, men ikke i går kveld...

reldor

Vakkert:knegge:

R.
Religion er menneskets seier over fornuften.

kjberg

#3
Hvor mye kom det på? det ser jo veldig bra ut. MrOneTwo.
Ser ut som det er bronse lager til skruene for høyde og sidejusteringene?

jæger justnæs

Flott sikte, vel anvendt ventetid og penger :-)
Best når det smeller!

MrOneTwo

Siktene kom på 11100 Rand, det er vel sånn ca 7400. Så billig er det ikke uansett hvor man kjøper. De ser ut til å ha en bronseforing for å minske slitasje ja. Og så har de en liten justerings skrue som gjør det mulig å holde baksiktet vinkelrett på siktelinja uansett avstand.

Siktet kan ikke foldes bakover, men fremover går. Tanken er uansett at man skal lade og pusse under siktet. Det er grunnen til at jeg vil ha Dr Goodwin baksikte. For å slippe å måtte vippe ned siktet hele tida.
Jeg ble født på kvelden, men ikke i går kveld...

MrOneTwo

Første test av nye sikter. Hadde kun stolpe som framsikte. Men det er egentlig bedre enn å skyte med hullkorn synes jeg nå. Er det noen der ute som har et brett med Montana Vintage Arms sine hullkorn til overs så si gjerne fra. Må prøve med det også..

Jeg ble født på kvelden, men ikke i går kveld...

Øyvind F.

Fint sikte og fin samling. Hvilken avstand er det skutt på?

Jeg har et ekstra MVA-sett med hullkorn, men kan ikke for livet finne det igjen. Jeg har for så vidt funnet mye annet jeg hadde glemt jeg hadde, så letingen har ikke vært helt forgjeves for min del. Jeg tror det er Sharps Style Card A jeg har, men det kan også være B. Jeg leter  videre.
Øyvind F. - forum admin
Ta også en kikk på kammerlader.no.

jke

That is some mighty fine shooting Mr.OneTwo sir!!! :ikkeverdig:  But then, I expected nothing less from you. :lol3:
Perhaps if you have time you could tell us about your load development? Do you compress the powder?

Keep up the good work.

MrOneTwo

Takk for innsatsen Øyvind... Si fra når du gir opp letingen:-) , for da kan jeg sende en bestilling til gutta der borte...

John... That grouping was made with the old style Government round nose 500 grs bullet in front of 70ish grs of Swiss 1 1/2 F (probably closer to 75 grs)..... 0.06" Veggie wad between bullet and load. Powder compressed 3mm.... and I always run the powder through a drop tube first.

I have another load waiting to be tested on paper. Ray Hansson, a member of team USA send me a bullet mould that makes a 540 grs bullet with the first band reduced. That one makes it easy to get 80 grs in the 45-70 casing. I have even loaded some with 85 grs. But the compression might be a little bit over the edge. With the 80 grs load I compressed 4.2mm. I have tested it through the chronograph, and it makes 1333 fps. So it should reach the 1000 yard line with enough authority to make a statement.
Jeg ble født på kvelden, men ikke i går kveld...