Muskett med militært opphav?

Started by Svartkrudt, 13. February 2018 kl. 12:51:58

Previous topic - Next topic

Svartkrudt

Lurte på om noen visste om denne musketten hadde militært opphav eller om utformingen på metall delene minner om stilen på M1711 jegerrifla det bare var stilen på både militært og sivilt før i tiden?

http://i436.photobucket.com/albums/qq90/Gijoe1983/IMG_3688.jpg

http://i436.photobucket.com/albums/qq90/Gijoe1983/IMG_3690.jpg

http://i436.photobucket.com/albums/qq90/Gijoe1983/IMG_3689.jpg

Takker for alle svar

munnlader

Hei Svartkrudt :-) !

Takket for at du deler bildene ! Bildene dine er dessverre for dårlige til og kunne vurdere om dette er en DKN militær musket.

Her ser du bilde av en DKN karabin framstilt i Zella Ca 1704 som ble brukt i Danmark. Typen sideblikk på din musket er lik, men for dårlig til og see om det har sittet en karabinstang på den.Bildene dine er ellers er for dårlige til og kunne si noe mere ut i fra, men spennede sideblikk. Denne typen sideblikk var populær i Nordeuropa fra slutten av 1600 tallet. Vi ser det spesielt i messing på Prøssiske militær pistoler for meninge og offiserer, men da alltid i messing fra perioden til Frederik William I (1713 - 1740).

Svartkrudt

#2
Takker og bukker for svar! Dette er nok dessverre ikke min men en jeg vurderer å kjøpe, skulle gjerne hatt bedre bilder :-(

Et bilde av hele våpenet

http://i436.photobucket.com/albums/qq90/Gijoe1983/IMG_3691_1.jpg

munnlader

Hei igjen

Bilde er dessverre for dårlig til at vi kan si mye om den. Det ser ut som en muskett med militært opphav, som du stiller spørsmål om. Det som ikke går og see er hvor mye som er igjen av de militære beslagene og lås. Eventuelle merkninger som burde være Zella basert på sideblikket. Hva slaks treverk er skjeftet laget av. Er det det orginale skjeftet som er blitt pyntet litt på under sin tid som jakt rifle etter at den militære musketten ble solgt på auksjon på det sivile markedet. Dvs, hvor mye er det igjen av det militære på musketten.

Her er et eksempel til på at typen sideblikk var populær i Nordeuropa fra slutten av 1600 tallet og tidlig 1700 tall. Pistolen er Norsk signert og sideblikket er mulig Zella inspirert:Som pekefinger skal DKN sideblikk av denne typen være jernfestede som de Zella leverte karabiner og jeger rifler.

Din muskett ser jo helt klart ekte ut, men vær ops på at det finnes "falske" pistoler som er gitt DKN proviens. Dvs, pistolen(e) er ekte Prøssisk med denne type sideblikk, med ekte tomskilt som har fått gravert et godt F4 dobbelt monogram. Som samlere flest, hvil vi ikke innrømme at vi har kjøpt et modefisert våpen for og gi falsk proviens, spesielt når det er snakk om høy prisklasse. Våpen i denne kategorien kommer alltid ut for salg igjen siden eier til slutt går i seg selv og innser hva de sitter med og prøver og mittigere tapet ved salg. Jeg har selv køpt katta i sekken og det er kjipt:-(

Svartkrudt

Takker igjen for utfyllende svar! Hvis jeg får kjøpt den til en rimelig penge så skal jeg få tatt noen bedre bilder :-) Alltid gøy med skattejakt om en finner gull eller gråstein eller noe midt i mellom

JanS

Vektige ord og råd gitt av Munnladeren til å ha med seg på den kronglete våpenveien med mange kremmersamlere og lurendreiere.
Utestengt bruker. Ta informasjonen i innlegget med en klype salt. Admin.

munnlader

#6
Litt dårlige bilde tatt med telefonen sitt kamera på Rijksmuseum i Amsterdam sin våpensamling i sommeren som var.Pistolene er Hollendere og hviser at typen sideblikk ikke er unikt for Danmark og Norge:-)