British Sea Service-pistol fra Belgia

Started by Harald, 24. November 2018 kl. 19:22:47

Previous topic - Next topic

Harald

Hei svartkruttvenner!
Dreier seg om hjelp til å identifisere et merke på låset på en belgiskprodusert britisk marinepistol. På bildet ligger pistolen nederst, med svart stokk, den øverste er av samme type. På pipa er det riktig ELG-merking, men jeg finner ikke det vanlige stemplet krone over DN på låset. Håper noen av dere kjenner igjen det ovale merket, bilde nummer tre. Hva kan det være, tro?
 

Tinytim

Jeg kjenner ikke merket, men det ser veldig arabisk ut.

Mr. Pitt

#2
Britisk East India Company New Land Pattern pistol produsert på lisens i Iran under britisk oppsyn for the Ottomanske Imperiet mellom 1810 og 1839.

https://no.wikipedia.org/wiki/Det_osmanske_rike

Old gunfighters never die, we just go on smellin like black powder.

Harald

#3
Ka dæm ikke veit, guttan! Hjertelig takk for skikkelig interessant informasjon om merkingen Mr. Pitt. Tinytim pekte jo ut himmelretningen. Merket på låset er likt det i boka. Løpet er merket ELG (se bilde). Skal tro hvor pistolen er satt sammen, hvis låset er fra Iran og pipa fra Belgia? Kanskje vi må be sjefen sette inn et spørsmålstegn i overskrifta etter "Belgia", eller skrive "Iran" i stedet! Beste hilsen Harald.


Mr. Pitt

#4
Her står det at ELG stemplet er et britisk godkjennings stempel.
De ble antagelig fraktet til Belgia for trykktesting og godkjenning.
Eller det kan ha vært belgiske kontrollører på fabrikken eller kjøpt piper fra Belgia.

http://www.nramuseum.org/media/940944/proofmarks.pdf

Litt om våpen og krutt produksjon.

http://www.hurriyetdailynews.com/firearms-among-the-ottomans-23818Old gunfighters never die, we just go on smellin like black powder.

Harald

Mange takk, Mr.Pitt. Har lenge oppfattet at ELG med stjerne var et belgisk kontrollmerke. Får se om vi finner ut noe mer om dette. Supert om flere med innsikt og litteratur kan bidra til oppklaring. Mvh H.

G.Larson

ELG er belgisk. Det må vøre noe feil i den pdf'en. Plutselig midt inni de britiske kommer en rekke med Liege-stempler.
Ståle B.

Mr. Pitt

Det er NRA som har laget listen, det forklarer kanskje det hele.
Old gunfighters never die, we just go on smellin like black powder.

Harald

#8
Hei Mr. Pitt! Har du kanskje referanse på den boksida du la ut for ei tid tilbake? Det har dukket opp et par slike pistoler til, og nå er vi flere som ønsker å undersøke litt mer om de iranske stemplene fra Tabriz og Isfahan. Supert om du kan dele navnet på boka, takker! (Se forøvrig denne nettsida også, bruker samme bokside: http://www.sailorinsaddle.com/product.aspx?id=818) Mvh Harald.