Importere rolling block fra 1873

Started by rolly, 10. March 2021 kl. 19:54:16

Previous topic - Next topic

rolly

hei alle sammen,

Jeg bodde før i Nederland og eide en rolling block rifle fra 1873.
nå har jeg flyttet til Norge men flyttefirmaet ønsket ikke å ta riflen til Norge, så jeg hadde den lagret hos et familiemedlemmer i nederland.
Nå vil jeg få riflen sendt til meg her i Norge.

-Trenger jeg noe papirarbeid for toll eller politi før jeg får riflen sendt hit?
-Og hvilken verdi og beskrivelse må det skrives på pakken?

Jeg kjøper ikke riflen, den har vært min i mange år men fordi den er lisensfri, har jeg ikke noe papir for å bevise at den er min.
Jeg har også 12 deko mauser patroner som har brukte tennhetter og boret hull i hylse og kule montert, kan de sendes til norge uten papirer?

takk for hjelpen.

Øyvind F.

Det er ikke noe problem å få tilsendt et gevær som er produsert før 1890. Det kan du gjøre uten papirer eller tillatelser av noe slag fra Politiet. Deaktiverte patroner burde også gå helt fint å få tilsendt.

Den største hindringen vil jeg tro er tollen. Du kan få den som sender geværet til å legge ved en flyttegodserklæring underskrevet av deg: https://www.toll.no/no/varer/flyttegods. Men denne skal brukes «innen rimelig tid etter flyttingen», så det har kanskje gått for lang tid? Dersom du har arvet geværet kan denne også være aktuell: https://www.toll.no/no/varer/arvegods/

Jeg tror jeg ville tatt kontakt med Tollvesenet og bedt dem om råd. Både i papirer og kommunikasjon med tollvesenet er det viktig å få fram at geværet er en antikvitet produsert før 1890.
Øyvind F. - forum admin
Ta også en kikk på kammerlader.no.

rolly

takk for hjelpen, jeg skal ta kontakt med tollvesenet.

  :)