Kal 14 hagleammo - regler for salg?

Started by jfhojem, 12. June 2022 kl. 21:40:56

Previous topic - Next topic

jfhojem

Har blitt forespurt om å avhende noe kal 14 ammo ifb med et dødsbo. Det meste av det er svartkrutt, men her er også noen patroner med røyksvakt krutt (røde), samt noen som er hjemmeladet. Hvordan er reglene på dette, kan det selges til hvem som helst eller må de  selges til noen med våpenkort for kal 14? De fleste våpen i dette kaliberet er vel ikke registreringspliktige og da har vel ikke folk våpenkort. Og sist men ikke minst er det noe etterspørsel etter slik ammo eller er det enklest å bare levere det til destruering? (Dette er ikke ment som en annonse, forsøker bare å innhente kunnskap fra kyndige folk.)


IMG_20220612_145552_1.jpg

proud.norwegian

Putt i kategori "Samler Ammo"... legg ut på Finn.

Rittmester

Hei! Det er et godt marked for denne type ammunisjon, og jeg anbefaler som proiud.norwegian å legge dette ut på finn.no. Dette ser ut til å være ammunisjon i god stand, så det er helt klart samlere og aktive svartkruttskyttere som kan være interessert i dette.

Roy-Terje Kjoberg

Litt om dette med hva kjøper av ammunisjon kan bli avkrevd fremvist av legitimasjon for kjøp av hagleammo. Uavhengig av drivmiddel.

Samlerlisens
Våpenkort
Jegeravgiftskort

I tillegg offentlig godkjent ID.
Mer samler enn skytter.