Blyhagl og forbud?

Started by Eilef, 29. February 2004 kl. 23:38:26

Previous topic - Next topic

Eilef

Hva skjer med skyttere som vil skyte med gamle hagler om et års tid? Jeg har en del gamle hagler som jeg ikke tørr å skyte annet enn svartkrutt i. Hva kan jeg trygt bruke? Stålhagl er utelukket men hva er best som erstatning for bly?

Eilef.

Vidar

Vismut er vel best som erstatning for bly men dyrt. har du lest denne: http://www.svartkrutt.net/shotmaker.php

Torbjørn

> Vismut er vel best som erstatning for bly men dyrt. har du lest denne:
> http://www.svartkrutt.net/shotmaker.php

Shotmaker'n virker nok bra den, men blyhagl som man lager selv, er jo fremdeles ulovlig å bruke. Så da blir del vel enten vismut eller sivil ulydighet. Og er vismut noe snillere mot naturen enn bly da ?

Hilsen Torbjørn

Øyvind F.

> Shotmaker'n virker nok bra den, men blyhagl som man lager selv, er jo
> fremdeles ulovlig å bruke. Så da blir del vel enten vismut eller sivil
> ulydighet. Og er vismut noe snillere mot naturen enn bly da ?

Blyhagl er ikke ulovlig for skyttere i SWS og NSU, de har dispensasjon fra forbudet fram til 2005 og det arbeides med å forlenge dispensasjonen. Dersom dispensasjonen ikke blir forlenget så kan man lage vismuthagl i Shotmakeren, det er det som er så fint med den. :knegge:

Det tar nok ikke lange tiden før vismut blir forbudt også. Det er meg bekjent ingen som kan dokumentere at bly er så veldig farlig for naturen. Bly finnes jo naturlig i naturen. Det er forståelig at det er forbudt i våtmarksområder der fugler kan få bly i seg gjennom beiting, men ikke ellers i naturen. Etter min mening var blyforbudet nok et tåpelig byråkratvedtak. Idioti fra ende til annen!
Øyvind F. - forum admin
Ta også en kikk på kammerlader.no.