Svensk 11 mm. revolver

Started by BjørnL, 20. March 2024 kl. 20:17:41

Previous topic - Next topic

BjørnL

Hei.

Prøvde min svenske 11 mm. revolver i dag. Denne er behagelig å skyte med, med et godt bakoverstrøkent skjefte. Stående 25 meter. Patronene er nedkortede .45 Colt-hylser ladet med 18 grain 3F og .451 rundkule. Resultatet ble ikke noe å skryte av. Kulene løsnet i hylsene etter et par skudd så en krympedie må lages. Jeg skal legge ut et bilde av krympedien når den er laget og testet.
Siste bildet er av kulefangeren. Gjerrigknarken vil ha blyet tilbake.

volcanic

Jeg har også en sånn revolver. Min skyter himmelhøyt over blinken, så den trenger nok en lettere modifikasjon av forsiktet :)

Målene i min sylinder peker imot hælbasekule. Har ikke fått testet nok ennå, men presisjonen med de kuler som kamrer i hylsene har til nå vært for dårlig. Det er en tråd her inne der det linkes til kuletang med korrekte mål: https://forum.svartkrutt.net/index.php/topic,12384.20.html

Hvis du får rundkule til å gi presisjon i revolveren, kommer jeg til å stjele ideen din :D

Interessant kulefanger, forresten :)

aho

#2
Hei!


Jeg fikk bestilt den tangen fra Old West bullet moulds. Dette er noen år siden(2020). Det jeg fikk i første pakken var en unbraconøkkel. Viste seg at pakken var skadet under frakt. Ny tang/støpeform dukket opp kort tid etterpå.
Er ikke på topp ti listen å støpe med, men gir fine kuler.
Var så heldig at jeg fikk kjøpt hylster fra /laget av Roar Dahl,meget godt fornøyd!

Peter Wessel

Hei, jeg har en svensk Revolver m.1863/79 11mm Lefaucheux med samme patron og har brukt Lee 228grs round nose 452" kule og den har gått rimelig bra. Brukte 12 grs med 3f.

BjørnL

Hei.

Løsner ikke hælbaskuler, eller blir kulene holdt på plass av konen i kammeret i sylinderen?
Hvordan krympe hylser ladet med hælbaskuler?
Krympeverktøyet for rundkuler laget jeg ganske enkelt ved å bore et 60 grader konisk hull med et senterbor i en innsats som jeg setter i en hjemmelaget die. Da blir kulen trykket på plass og hylsen krympet ørlite i samme operasjon. Kulene løsnet ikke under prøveskytingen og ladningene virket jevne og fine. Kulefettet jeg har liggende var blitt harsk så jeg brukte spenol foran kulene. 
Serien i skiven ble skutt med to hender da det var vind og lyset begynte å bli dårlig.

BjørnL

Harald

#5
Hei! Takk for at dere løfter fram August Hagstrøms trivelige kreasjon igjen, kavaleri-revolver m/1871. Ble virkelig inspirert til å dukke ned i bunkersen forleden. Dette må da bli årets vår-prosjekt :)

Revolveren er også kjent som Lefaucheux-Francotte og ble produsert i ca 7000 eksemplarer, kun for Sverige av August Francotte i Liege. Husqvarna laget også 520 stykker, 500 til Flottan, 20 til private. I følge Josef Alm brukte også svenskenes Lefaucheux m/1863-79 og Flottans utgave av MAS 1873; M/1884, samme 11x17-patron.

For mange år siden kom kuletang fra Jämttången/Ole Tinggaard og ladet da opp noen patroner. Jammen ligger ikke patronene fremdeles i skapet ... I likhet med AHO skaffet jeg også ei fin blokk fra Bernie Rowles/Old West Bullet Moulds. Kula skal være eksakt kopi av den originale. Brukte «flair»-die for .455 Webley, og kula passer utmerket i justerte .455-hylser. Ladet opp noen få patroner, men akk, de ligger også på bunnen av skapet ... Dette går jo ikke, Hagstrøms vidunderlige kreasjon må luftes i vår. Hjertelig takk for påminnelsen!

runastav

Hallo godtfolk! For og få fin krymp på helbasekula så kan du bruke krympedien LEE 458 SOC 10 og lage en forlenger slik at 455 hylsa og kula kommer langt nok opp sjå bilde, og ja dette fungerer utmerket. Og som AHO sa, Roar Dahl syr topp kvalitet hylster til modellen annbefales ;)
Runar

aho

Quote from: runastav on 23. March 2024 kl. 10:40:56Hallo godtfolk! For og få fin krymp på helbasekula så kan du bruke krympedien LEE 458 SOC 10 og lage en forlenger slik at 455 hylsa og kula kommer langt nok opp sjå bilde, og ja dette fungerer utmerket. Og som AHO sa, Roar Dahl syr topp kvalitet hylster til modellen annbefales ;)
Runar
Jøsses, 🙂den Socom dien hadde jeg helt glemt 🥶 😰😄 ja revolveren må luftes!