Pris på Martini Henry MKIV??

Started by Langlund, 15. November 2004 kl. 18:23:16

Previous topic - Next topic

Langlund

Jeg har en Martini Henry mkIV med bajonett og balg som jeg gjerne skulle vist verdi på. Våpnet etter min oppfatninger i meget bra stand , selv om forskjeftet har fått noen hakk i treverket. Våpnet er Nepalese issue. Er det noen som har en oppfatning av hva noe sånt er verdt? På forhånd takk!

Pelsjeger

De ligger vel på 3000-4000. Kanskje litt mer siden du har bajonett med tilhørende balg. Her inne på forumet er det vel gode løp som er etterspurt mer enn et perfekt ytre :)

Langlund

#2
Løpet og mekanismen er meget god. Metallet på våpnet har fortsatt orginal finnish og en kan se gammelt lagringsfett i mekanismen. Såvidt jeg kan se er det ikke rust i løpet eller mekanismen. Jeg har ikke skutt med våpenet selv ennå, men kan en lade patroner til MH uten die sett?

Bajonetten er en imponerende Yataghan sabelbajonett modell 1860. Til min overaskelse passer den mkIV modellen selv om denne er mye seinere modell!!
Jeg trudde denne skulle bare passe mkIII modellen??

Etter som jeg forstår på deg bør jeg få 4000 til 5000 for Martini Henry'n  med sabelbajonett??

Pelsjeger

Jeg betalte nettopp rundt 3500 for en MK IV i rimelig god stand, men jeg vet også om folk som har betalt mindre. Personlig synes jeg 3500 var en ok pris. Det kommer an på hva kjøperen til enhver tid er villig til å gi. Jeg har sett en god del etterspørsel etter Martini-Henry'er i det siste så kanskje prisene er i ferd med å stige?

Du kan lade uten die set ja. Det gjør ikke noe om kula er litt løs i hylsa. Det som er kjedelig med MK IV er at denne modellen bruker kule av større diameter enn I, II og III. Jeg har ennå ikke kjøpt inn kuletang men det funker å papirvikle kuler til .45/70 opp til korrekt diameter som forklart i MH artikkelen her på siden. Er det noen som har tips om noen som lager kuletang til MK IV?

chrwalby

#4
Se på www.oldyoti.com. der finner du all info om diesett og støpeblokk.:-)

mvh.
Christian W.