Identifikasjon av revolver

Started by kris2ff3r, 31. July 2010 kl. 5:03:12

Previous topic - Next topic

kris2ff3r

hei. har en pistol som jeg har fått for en del år siden. og jeg lurer på hvilken type pistol er dette og hvor mye er verdien i den?
den er nesten like liten som en gammel deringer.
men.. den virker ikke. hanen slår ikke når du trykker på den.

takker for svar...
AndersG

Det ser veldig ut som en "British Bulldog Pocet Revolver", modellår 1878. Presisjonen på disse var av typen "er du nære nok til å treffe er det lettere å slå", og litt alt etter tilstand så kan finne disse fra ca 200 kroner og oppover på eGun, Gunbroker og lignende nettauksjoner.
Umulige ting tar bare litt lengre tid..

The Norwegian

#2
Anders har nok rett i det han skriver her, de har liten verdi om de ikke er 100% i finnish og mekanisme. Verdien er som Anders har skrevet, ikke en gang på qxl har disse ikke kommet opp i noen serlig høye summer. Din revolver har en del pittring som er pusset bort ser det ut som og ikke spessielt fin i finnish, så verdien er nok fra noen hundre lapper og opp.
Min hjemme side http://www.gammlevaapen.net
Formann i Søndre Vestfold Svartkruttlaug
Net side til svartkrutt klubb i Vestfold www.sondrevestfoldsvartkruttlaug.net

AndersG

Ja, og så er den mest sansynlig en belgiskprodusert en. Siden den har hengslet avtrekker og ikke avtrekkerbøyle.
Umulige ting tar bare litt lengre tid..

Rotta

Dette er en "Velodog" revolver.

Velodog'en var beregnet på å være liten å hendig til å ha i lomma når man var ute på sin søndagstur på velicoped'en. Den gang sykkel het velicoped utgjorde hunder et faremoment for syklisten og velodog'en skulle da kunne benyttes til å holde bikkjene på behøring avstand.

Disse ble laget av en hel mengde belgiske fabrikanter og jeg har sett en stor mengde av dem som er nesten like, men aldri 100%.  Dette må ha skjedd i tiden etter at forfallet hadde satt inn i belgisk våpenindustri, for kvaliteten er heller tvilsom på dem.  Min morfar som var født i 1895 hadde både en slik og en sykkel så jeg gjetter på at de var på sitt mest moderne rundt 1910-1915 men ta årstallet med en klype salt.

Verdi utover ren affeksjon for velodog'er er etter mitt skjønn begrenset - jeg har aldri sett en som har vært i brukbar samlerstand.
-Rotta

AndersG

Tror ikke dette er noen Velodog nei - den mangler nemlig sikringa som er typisk for Velodogen samt at den heller ikke har øyet nede på avtrekkern.

Velodog:


British Bulldog fra Belgium:
Umulige ting tar bare litt lengre tid..