Coltrevolver

Started by dhj236, 21. September 2010 kl. 13:03:04

Previous topic - Next topic

dhj236

Hei.Noen som vet om Colt 1849 pocket revolver i kaliber 31 ble lagd med 6skudds tønne?

AndersG

Så vidt jeg vet er den bare laget med fem.
Umulige ting tar bare litt lengre tid..

bosnes

"Standard to the 1849 Pocket were the .31 caliber chambering, rounded triggerguard styling, five- or six shot cylinders...."

Sitat frå: Colt - an American legend av R.L. Wilson.

Så i følge denne boka var dei laga både med 5 og 6 patroners sylindera.

festus

Da må vel ramma være større på seksskuddsmodellen? Ser på min femskudds, og ikke #%& om det er mulig å klemme inn et kammer til uten å gå opp i diameter...
:-D
"En mann kan aldri ha for mye rødvin, for mange bøker eller for mye ammunisjon"
- Rudyard Kipling

jæger justnæs

Hei dhj236.
Det finnes, ja. Var så heldig å få prøve en i fjor.
Vet ikke om de har foskjellig rammestørrelse men ifølge kilder som Flayderman's guide to antique American firearms ble revolveren produsert i store mengder og et utall varianter i løpet av 23 år. Det hevdes at det finnes omtrent 200 varianter når man tar med små og store variasjoner og sammensetninger. Merkinger, type avtrekkerbøyle, utfresing for lading, ladearmer, haner, finish, gravering etc.
6-skuddsvarianten later til å være mer sjelden.
Det finnes vel et bilde av 5 og 6-skuddstypen ved siden av hverandre en plass der ute i det store internettet?

JJ
Best når det smeller!

Mr. Pitt

Old gunfighters never die, we just go on smellin like black powder.

jæger justnæs

Jepp, de kom med løpslengder fra 3 til 6" og de korteste var uten ladearm. Disse blir gjerne kalt Wells Fargo Model. Husk at når vi oversetter pocket til norsk tenker vi gjerne på lomme i dagens bukser og andre plagg. Da disse revolverne ble produsert var det mest vanlig å ha lommene i enten vesten eller frakken. Og frakkelommer kunne romme mye, selv om en Colt Pocket med 6" løp er i drøyeste laget. Og det er jo ikke rart at de senere og større brødrene i familien likner, CP ble jo laget fra fra 1849 til 1872.

JJ
Best når det smeller!

dhj236

Ja,her var det mye bra informasjon.Takk alle sammen.Hva med priser?

jæger justnæs

Du må nok regne med å måtte gi mellom seks og ti-tolv tusen for en som er skytbar eller trenger småfiksing for å bli det, alt etter stand. Som med alt annet er prisene avhengige av tilbud og etterspørsel. Med et så stort antall varianter må du regne med at det er noen som er meget sjeldne og koster ei årslønn mens en "vanlig" som er rusta ihjel og grovt oppussa kan bli din for noen få hundrelapper... Og i enkelte tilfeller kan selv en sjelden modell som er mishandlet til det ugjenkjennelige koste flerfoldige tusen. Det er gjerne spesielt i USA for Colt, i Norge for Kongsberg og så bortetter.

JJ
Best når det smeller!

dhj236

Takk for svaret.Jeg får kikke litt rundt.

Hand

AntiqueGunRoom.net har noen pocket`er inne.  Klikk på Colt i lista til venstre og det er saker fra rundt $2000 og oppover

Hand

Finndalslaft

Noen bilder av Colt Pocket 6 skudds tønne.
dhj236

Takk for bildene, Finndalslaft.Har du funnet ut noe mer om snapplåsen din?