26. October 2021 kl. 0:05:07
forum.svartkrutt.net

Author Topic: Import av patronvåpen fra Sverige  (Read 2152 times)

31. January 2017 kl. 10:18:19
Read 2152 times

martini


Antikke patronvåpen kjøpt i Sverige må det nå søkes om å få eksportert ,slik det var for en tid tilbake.Kjøper man patronvåpen i dag,koster det kr 700 for eksporttillatelsen,og det vil ta opp til flere uker kansje flere måneder før man kan hente våpenet du har kjøpt.

31. January 2017 kl. 14:06:04
Reply #1

kjberg


Har det ikke vert sånn hele tiden da.
I alle år som jeg har kjøpt registrerte våpen i Sverige har det blitt søkt polisen om eksport lisens. Bortsett fra forhandlere i Sverige som har permanent. Kr.700.- har jeg betalt i mange år. Dette har tatt ca. 14 dager. lang tid har muligens noe med leverandør å gjøre.

31. January 2017 kl. 16:37:04
Reply #2

martini


Dette ble endret i 2013 ,efter dette kunne vi handle fritt i butikk .Nå har dette blitt endret igjen slik at det må søkes om eksport og avgift til sv.staten kr 700.-

31. January 2017 kl. 21:40:06
Reply #3

Trond


Jeg har akkurat fått hjem en Krag Petersson fra Sverige - og for selgeren (som heldigvis var svensk og dermed trives med formaliteter) må det ha vært et helvete. I tillegg til å søke om avregistrering hos politiet (som kostet kr 700!), måtte han fylle ut et dokument for "Export av skjutvapen - Förordning (EU) nr 258/2012 hvor "utfärdande myndighet er ISP (Inspektionen för strategiska produktar) samt sende en egen søknad til den om tillatelse til utførsel av KRIGSMATERIELL! - fra 1879. Good grief. IPS sendte så først ut en "Tilstandsinformation" med en lettere feilbeskrivelse av dette krigsmateriellet (kaliber 12,15x44) og andre supervitale ting som "Licensid", "Varukod", "Meddelanderereferens" og et langt "Exportlicensnr" m.m.m. Deretter kom det omsider en "Utförseltilstånd" med lovreferanser og saker hvor det tydelig fremgår at dette er skikkelig krigsmateriell.

Til tross for alt dette, fulgte ikke den svenske selgeren "lagen". Han skulle også ha søkt om utførselstillatelse fra svenske kulturmyndigheter - i form av to eksemplatet med beskrivelse og bilder (det samme som vi strengt tatt også har plikt til å gjøre i Norge om våpenet er mer enn 50 år gammelt).

Jeg ble "tatt" av en supernidkjær idiot av en norsk toller for noen år siden fordi eksporttillatelse fra svenske kulturmyndigheter manglet (det har da for pokker ikke den norske tollen noe med? En Civil Servants skal pleie sine innbyggeres interesser?). Lang historie kort, en statsadvokat i bekjentskapskretsen formulert et temmelig skarpt brev til tollen, noe som gjorde at våpnene ble sluppet mot at vi betalt full moms. Lurer på hvor i loven det står, jeg!

Danmark er hysteriske på våpen utenom munnladere, men ellers greie. Tyskere var greie, men noen sverd jeg kjøpte der tok ca 6 mnd før kulturmyndighetene slapp dem ut for et par år siden. Jeg kjøpte et sverd og noe småtteri i Italia i høst, det ble betalt omgående og jeg har fortsatt ikke sett snurten av det.

Det er vanligvis kulturmyndighetene som forsinker dette mest. Ved våpeneksport fra Norge er det Forsvarsmuseet som er søknadsinstansen. Da Askild Antonsen var rustmester kunne dette gå meget tregt om man ikke møtte opp på kontoret hans med helt korrekt søknad og kjente ham litt fra før. Gjermund Fjell som er fungerende rustmester gjør antagelig en bedre og raskere jobb her.

Av og til er det bare deilig å være norsk i Norge!

That was my 5 cents...

01. February 2017 kl. 12:02:33
Reply #4

kjberg


Det var saker det Trond.
Jeg forstår nå at jeg har vært heldig i noen år som ikke har støtt på slike problemer. Har nok hatt tur med de jeg har handlet av.
Dette så jo ikke bra ut i det heletatt.