15. October 2021 kl. 21:48:54
forum.svartkrutt.net

Author Topic: Fransk hagle fra ? ( 1859 )  (Read 2875 times)

31. August 2018 kl. 0:01:14
Read 2875 times

Monsen


Jeg fant ei artig hagle på Finn, nå ser det ut at Finn har gjort det geniale å fjerne annonsenummer. Så da må jeg henvise til annonse som ligger under våpen - dobbeltløper - annonsørens navn: Charlotte. Børsa skal være av typen Jones underlever, merket med St Eienne og Reaurain. Denne er registrert, men jeg antyder at den ikke bør være det. Er det noen som kan se på annonsen og få bekreftet alder på denne. Tar for gitt at er den produsert før 1890 så er den ikke registrerbar. Vanskelig å få solgt slikt som ikke er funksjonelt våpen med lisens. Må gjerne sende svar til annonsør.


31. August 2018 kl. 8:03:19
Reply #2

jæger justnæs


Det står vel ikke at den er registrert?
Hagler som er kjøpt da de var 'frie' må registreres ved salg, kan det være sånn at selger ikke er klar over unntaket for antikke våpen?
Jeg bare spør, sånn som jeg leser annonseteksten etterspør selger innvilget søknad og det kan vel tolkes som at den er registrert eller skal registreres ved salg - som i så fall ikke er nødvendig.
Best når det smeller!

31. August 2018 kl. 11:14:04
Reply #3

nevS


hvis dere ser på linken så er den for ny til at den går under kategorien reg fri mtp henvisning til merkene hun nummererer.

Så ja den er  regpliktig.
Samler på sisteplasser.
Skytter ikke samler.
Lytt til erfaringer.
Gode råd som det å tru og synsing funker kanskje når du har prøvd rådene fra en med erfaring.

31. August 2018 kl. 22:07:33
Reply #4

Browning08


Det kan neppe være noen tvil om at denne er produsert i god tid før 1890, men om selger insisterer eller har fått villedende informasjon fra Politiet så må det god dokumentasjon til. Ser at selger også har et par nyere våpen til salgs som klart er lisenspliktige, men akkurat denne hagla er det fullt mulig å dokumentere faller utenfor forskriftens virkeområde og dermed burde kunne erverves som et stykke jern/treverk. For den som måtte ha interesse så anbefales noen kopier fra Thierbach sin bok med kopier av plansjene med mekanismer og opprinnelsesår.. Selv inkompetente politijurister bruker å fire flagg for fakta... selv om det sitter langt inne å innrømme feil..

01. September 2018 kl. 20:37:51
Reply #5

Monsen


Mange takk for flotte svar. Mvh TKM

02. September 2018 kl. 13:27:41
Reply #6

Mr. Pitt


Det spiller ingen rolle hvor mange plansjer og dokumenter en legger frem, er den produsert på begge sider av 1890, så er det serienummeret som bestemmer.
Det var regelen før, da var det mekanismen som var avgjørende, dvs patent året.
Viser det seg at den er regisrert og skulle ha vært fri, skal det gå greit å avregistrere, i hvertfall hvis en sogner til Lillestrøm.
Old gunfighters never die, we just go on smellin like black powder.