20. September 2021 kl. 3:56:06
forum.svartkrutt.net

Author Topic: Kammertest i Remington New Army  (Read 1295 times)

13. October 2020 kl. 20:11:58
Read 1295 times

Øyvind F.

Administrator
Jeg har en original Remington New Army som jeg synes har skutt litt ustabilt. Det vil si, den skyter greit, men jeg synes noen skudd ikke sitter der de skal. Under NM i 2019 skjøt 86 poeng med denne revolveren i Colt-klassen, som vel var siste gang jeg skjøt med den. Det ser ut som at siktet bør stilles noen klikk til høyre. Der ble det bronse.I 2018 deltok jeg vel ikke, men i 2017 ble det sølv med 87 poeng:For å finne ut om det er revolveren eller meg det er noe galt med, så satte jeg meg fore å teste ett og ett kammer, for så å sammenligne alle seks. Håpet var at dersom ett kammer utmerket seg i negativ retning, så kunne jeg la være å bruke dette i konkurranse.

Jeg skjøt fem skudd med det samme kammeret før jeg skiftet skive. Revolveren ble holdt med to hender og ble støttet på en sandsekk. Mellom femskuddsseriene pusset jeg med en våt fille etterfulgt av en tørr.

Resultatene er vedlagt. Det siste bildet viser alle 30 skuddene samlet på en skive med ulik farge for hvert kammer. «Samskytingen» viste seg egentlig å være nokså grei, men kammer nr. 2 ser ut til å gå betraktelig lavere enn de andre. Her må det forskes mer!

Ladningen jeg bruker er 19 grains sveitser 2, grønn revolverpille, semulegryn (ca. 19 grain volum), 464" rundkule og litt grønt revolverfett på toppen. CCI #11 tennhetter.
Øyvind F. - forum admin
Ta også en kikk på kammerlader.no.

13. October 2020 kl. 20:18:21
Reply #1

aho


Ahhhhh, akkurat som jeg ikke hadde nok å tenke på ;)takk for den, lagt til bekymringslisten!

Kanonbra test!

14. October 2020 kl. 18:44:11
Reply #2

Øyvind F.

Administrator
Jeg tenker bekymringen forsvinner når du får gjort en lignende øvelse selv.  ;) Eksperimentet var gjort på en kveld. Det begynte å bli litt mørkt på slutten, men ikke noe som var utslagsgivende. Det er mulig jeg gjentar det til våren om jeg får tid, så får vi se om kammer nr. 2 blir pensjonert eller ikke.
Øyvind F. - forum admin
Ta også en kikk på kammerlader.no.

14. October 2020 kl. 20:07:44
Reply #3

nevS


Hva er målene på de forskjellige kamrene lurer jeg på
og ikke minst største og minste diameter på borringen,

dette er en meget spennende test
Samler på sisteplasser.
Skytter ikke samler.
Lytt til erfaringer.
Gode råd som det å tru og synsing funker kanskje når du har prøvd rådene fra en med erfaring.

14. October 2020 kl. 21:44:40
Reply #4

Hiorthefot


Er har brotsja kammera på alle replikarevolvere er har hatt med godt resultat. Men er ikke regelverket slik at ein må bruke alle kammer?

14. October 2020 kl. 23:08:27
Reply #5

Øyvind F.

Administrator
Jeg har ikke målt kamre og løp, men det virker som det er omtrent samme motstand i alle kamrene når jeg lader. Men nå er jeg nok ikke så følsom at jeg kan merke forskjell på en tusendels tomme eller to. Det kan være interessant å foreta en måling.

Man trenger ikke lade alle kamrene, men minst fem må være i bruk de to første tønnene av en 13-skuddsserie. MLAIC-reglene sier følgende:

«To prevent the use of revolvers as single shot pistols in revolver events, competitors shall load at least five chambers for each of the first two scoring strings»
Øyvind F. - forum admin
Ta også en kikk på kammerlader.no.

15. October 2020 kl. 9:14:41
Reply #6

TMB


Det kan rett og slett være en produksjonsfeil som medfører at kammer nr 2 ikke er på linje med løpet ditt. Dette ser man enkelt ved å dreie styretapper på en 20cm lengde og sette i hvert løp, for dertil å måle avstanden mellom de. Er en på tur vil det bli utslag på cc målene mellom styretappene.
Kan også være lurt å lage en for tønneakselen også så en ser om feilen kan ligge der.


16. October 2020 kl. 9:46:42
Reply #7

jæger justnæs


Stilig test, jeg liker sånn nerding!
Det trenger vel ikke være kamrene, kan like gjerne være tønnekransen, ei lite rustrgrop, kammerdybde eller et åpnere eller trangere tennhull?
Uansett, bra jobba. Hvis jeg får et innfall om å prøve noe sånt - det må være kjekt lade alle seks kamrene og skyte på seks skiver for å spare tid, hvis en har en dag med god plass på banen.
Best når det smeller!