Recent posts

#1
Muzzleloading / Tappgevär med bajonett M1848
Last post by DaJoPa - 07. April 2024 kl. 22:47:59
Hello Forum,
I think I have purchased an M 1848 Tappgevär med bajonett. The lock is marked NT under crown for Norrtälje and the barrel has a stamp 1826. The measurements are according to Josef Alm's book tabel 2, Nr. 14, page 342, but I am not very good at reading Swedish. The barrel of my rifle has 8 grooves with a half twist over the barrel length. If I read this right is this a difference with the book which mentions 4 grooves.
How many of these rifles were produced? Can anyone give me some information about the distances of the rear sight? And can anyone give me some measurements of the ramrod with some pictures or is there somebody who can sell me a ramrod, because mine is missing.I also would like some information about the projectile this rifle uses.
Best regards, DaJoPa
#2
Våpensamling / Kongsberg Våpenhistoriske Salg...
Last post by Webley - 03. April 2024 kl. 8:18:57
Velkommen til Kongsberg Våpenhistoriske Salgsmesse søndag 7. april kl 12:00-16:00 ved Norsk Bergverksmuseum i Hyttegata 3 i Kongsberg. Her kan du finne gamle svartkrutttvåpen og bajonetter fra Kongsberg Våpenfabrikk og andre våpenprodusenter.  Her finnes også militaria, samlerammunisjon og mye annet av våpenhistorisk interesse. Kanskje finner du kammerladerdelen du mangler? Biletten koster 100,- Det er også mulig å kjøpe seg kaffe/drikke og en matbit servert av Søstrene Storaas. Velkommen!   :)
Mer informasjon

#3
Identifisering / Svensk? perkusjongevær fra 184...
Last post by Virtakuono - 31. March 2024 kl. 0:55:13
Hei! Jeg har nylig skapt meg denne rifle. Selgeren sagt den er svensk, men det er alle jeg vet om det. Jeg fant stemplinger under barrel, eldste er 1846 og den andre er litt uklar, jeg tror det er 1853. det finns også stemplinger under triggerguard og under buttplate og siste ramrod tube. Kaliber er 19mm. Ingen vet mer om dette våpen? (førlåt engelske navner på våpendeler, vet ikke hva de er på norsk).
Stempling under barrel


Stempling under buttplate


Stempling under triggerguard


Stempling under ramrod tube


#4
Utstyr og tilbehør / Re: Kulefett
Last post by TMB - 30. March 2024 kl. 6:53:50
Takker for tilbakemelding.

Jeg lagde en batch til som var tiltenkt som fett til riflekuler. Her benyttet jeg en høyere konsentrasjon bivoks enn jeg gjorde i første runde.

Noe som gjorde to ting. Mye av lukten forsvant, og fettet ser ut til å kunne lagres ved romtemperatur.
Trur bivoks fra naturlige kilder inneholder litt snadder som hindrer fettet å harskne. Jeg har lagt litt utendørs åpent for å se hvor lang tid det vil ta før det mister sine egenskaper i sollys og regn. (Om ikke musa spiser det opp først)
Kokt fett som ikke er blandet med bivoks er også lagret utendørs for å noe å sammenligne med.#5
Identifisering / Re: Identifisering - Perkusjon...
Last post by Fagerstad - 29. March 2024 kl. 15:55:46
Det var opprinneleg ein danskprodusert flintlås som blei ombygd til perkusjon ca. 1841 på Kongsberg. Kva den opprinnelege flintlåsmodellen var er eg ikkje sikker på.
#6
Identifisering / Identifisering - Perkusjon rif...
Last post by evenop - 29. March 2024 kl. 10:45:01
Hei!

Jeg har denne stående etter mine besteforeldre, men jeg klarer ikke å finne utav hvilken modell eller når den er i fra.
Jeg tror det er rifle produsert av KVF basert på merking, men det er flere stempel på denne så jeg er jaggu ikke sikker.
Håper noen her inne klarer å tyde og komme frem til hva dette er. Bildeforklaring følger under bildene.

IMG_1963.jpg
Bilde av merking. Det jeg tror er kongsberg stempel er øverst, så er det noe som ser ut som en slags W under. Så er det tall "2358", serienummer? + Noe som kan se ut som en krone helt til høgre.

IMG_1964.jpg
Bilder av merking på andre siden. Jeg har ikke kjangs til å se hva som er merket over tallene dessverre.
Tallene ser for meg ut som 102.2.

IMG_1961.jpg
Oversiktsbilde.
#7
Utstyr og tilbehør / Re: Kulefett
Last post by aho - 28. March 2024 kl. 19:59:50
Quote from: TMB on 25. March 2024 kl. 14:04:23Begynner å gå tom for SPG kulefett, så i den forbindelsen begynte jeg å koke litt fett.
Har funnet ok metode for koking, selv om det er noe tidkrevende.
Fetter lukter jo ikke akkurat herlig da jeg benytter underhudsfett fra ku. Litt lukt blir borte når jeg blander inn bivoksen. Men...

Tips til ting en kan blande inn for å døyve lukten?

Tips for å hindre at fettet harskner over tid?

Hei!

Et alternativ som jeg har brukt, som ikke har begynt å krype ut av boksen selv er 100g delfiafett 100g bivoksplater og 2 ss minkolje (skoimpregnering boks  Kiwi).
Brukt i perkrevolver med meget godt resultat. Et annet fett jeg har består av 150g bivoks og 250g olivenolje. Det ser ut som SPG, faktisk i konsistensen og, men er ikke nevneverdig lukt av det selv om det er nok ti år siden jeg blanda, har brukt det til patron, merket ingen stor forskjell fra SPG . Ellers så er det Gunda svartkrutt(Eirik Moen) ,fra Våpenjournalens  årbok (1992)1/3 bivoks 1/3 Forster Sportslube Eller Original Mink oil 1/3 jordnøttolje 1ss Lanolin
Sikkert mange meninger om mine oppskrifter, min er at det fungerer for meg! 😄Lykke til!
#8
Identifisering / Re: Kassepipe
Last post by Temauseth - 27. March 2024 kl. 23:05:30
Den børsa har mange likhetstrekk med de Embretbørsene som jeg har sett. Men er ikke sikkrt skjeftet er originalt. Ser at det er ikke noe hull i skjeftet under hullet i kolbekappa. Antagelig har den fått nytt skjefte ved perkusjoneringen. Pipa, kolbekappa og stemplingene er det som er felles m Embretbørsene.
#9
Utstyr og tilbehør / Kulefett
Last post by TMB - 25. March 2024 kl. 14:04:23
Begynner å gå tom for SPG kulefett, så i den forbindelsen begynte jeg å koke litt fett.
Har funnet ok metode for koking, selv om det er noe tidkrevende.
Fetter lukter jo ikke akkurat herlig da jeg benytter underhudsfett fra ku. Litt lukt blir borte når jeg blander inn bivoksen. Men...

Tips til ting en kan blande inn for å døyve lukten?

Tips for å hindre at fettet harskner over tid?
#10
Patronvåpen / Re: Svensk 11 mm. revolver
Last post by aho - 23. March 2024 kl. 19:28:34
Quote from: runastav on 23. March 2024 kl. 10:40:56Hallo godtfolk! For og få fin krymp på helbasekula så kan du bruke krympedien LEE 458 SOC 10 og lage en forlenger slik at 455 hylsa og kula kommer langt nok opp sjå bilde, og ja dette fungerer utmerket. Og som AHO sa, Roar Dahl syr topp kvalitet hylster til modellen annbefales ;)
Runar
Jøsses, 🙂den Socom dien hadde jeg helt glemt 🥶 😰😄 ja revolveren må luftes!