15. October 2021 kl. 21:28:20
forum.svartkrutt.net

Author Topic: Nye regler for gamle hagler/våpen ?  (Read 4345 times)

19. April 2005 kl. 19:22:54
Read 4345 times

Helge F.


Jeg har hørt noen rykter om at det er noen nye regler nå med hensyn til gamle hagler el. våpen som kan bruke moderne/kurant ammunisjon.gamle hagler skulle nå vistnok være reg.pliktige , uansett om det er produsert før 1885 hvis de kunne brukes til å skyte med.
Jeg var på jaktdepotet og hørte noe av det samme der, vistnok hadde de en sak med politiet gående nå, hvor det har vært en som hadde kjøpt en gammel hagle og brukt den til noe f...skap ved senere tid.så det hadde vist blitt skjerpet inn en del når det gjelder eldre våpen der.
Jeg må si dette gjorde meg en smule bekymret, ettersom jeg nå bare har en gammel antikk husqarna å jakte med osv.og for ikke å snakke om de som driver med samling .

Noen som har peiling på dette faktisk er tilfelle?

20. April 2005 kl. 14:04:57
Reply #1

Yellowboy


Driver selv med import og salg av antikke våpen, har absolutt ikke hørt om noen lovendring på gang. Ingen lov kan ha tilbakevirkende kraft uansett.

25. April 2005 kl. 16:03:39
Reply #2

halloway


> Jeg har hørt noen rykter om at det er noen nye regler nå med hensyn til
> gamle hagler el. våpen som kan bruke moderne/kurant ammunisjon.gamle
> hagler skulle nå vistnok være reg.pliktige , uansett om det er produsert
> før 1885 hvis de kunne brukes til å skyte med. ..........................
> Noen som har peiling på dette faktisk er tilfelle?

Heisann!

Det er for tiden ingen konkrete forslag om endring av regelverket for rifler av modell før 1885. Ingen av disse våpnene kan bruke "moderne" ammunisjon. Myndighetene er kjent med at svartkrutt- og westernskyttere bruker orginale våpen, men anser så langt ikke dette som et problem som krever regelendring.
Det er mulig at ryktene kan ha sammenheng med innføring av registreringsplikt på hagler ervervet før oktober 1990, men når dette en gang kommer, har jeg liten tro på at dette vil ha innvirkning på aldersgrensen for registreringplikt på antikke våpen.

Mvh
Kjell H.
Våpen & Jus
http://www.cascity.com/vapenjus
Våpen & Jus[/link]
HMSC[/link]

30. April 2005 kl. 7:25:27
Reply #3

Helge F.


Takker for svar.

Jeg fikk skjekket det hos oslo politikammer, og de sa at det bare var rykter og at det ikke var planer om noe endring foreløpig, heldigvis :-).