28. October 2021 kl. 23:58:26
forum.svartkrutt.net

Author Topic: Oppheving av registrering  (Read 2642 times)

30. October 2014 kl. 16:35:17
Read 2642 times

olav


Jeg har fått et problem jeg ikke har hatt før . Jeg har kjøpt ee Stevens Fallblokk gevær i det ukurante kaliberet 25/21  . Våpenet regnes som såkalt Curio og Relac eller umoderne .

Hvordan får jeg hevet registreingen av et slikt våpen det IKKE finnes snev av ammunisjon til og er tvilsomt litt over 1890 årene . Våpenet ligger i USA der det har ligget lenge og jeg må løse saken . Jeg vet at i Sverige er alle patronvåpen registreingspliktige men våpen som enten kommer under grensen 1890 eller er kamret for et meget ukurant patron kan avregistreres hos politiet og en avgift betales . Hvordan er det her . Er det noen som kan hjelpe ?
Olav.

30. October 2014 kl. 19:19:40
Reply #1

Kammerherren


Jeg ville startet med å forklare saken til lokal politimyndighet, utrolig hvor hjelpsomme de kan være bare en spør. Jeg vil anta at den børsa er grei å få sendt ut av statene siden den sikkert er antikk der borte, altså produsert FØR 1899? Om det er grei skuring å få den ut av statene og du får et skriv fra politiet om at de aksepterer at den ikke skal registreres så vil nok posten/tollen kunne slå seg til ro med det. Alternativt så må du søke på børsa, få den godkjent slik at posten/tollen sender den videre til deg, så tar du med børsa til politiet å får den avregistrert i etterkant. Jeg kjenner ikke denne patronen, men om den er så passe ukurant så er det flere eksempler på at en kan slippe registrering.
Kammerherren

31. October 2014 kl. 23:27:01
Reply #2

Trond


Jeg er redd dette ikke hjelper. Søknaden må antagelig og dessverre behandles av Ståle Svendsen i Politidirektoratet og han er en sann mester i å neglisjere Forvaltningslovens krav til svarfrister samt ti å gi nullingsvar frem til noen virkelig kjører ham litt. Jeg fikk to svar etter Forvaltningslovns maksimumsfrist med bare pissprat innen han skjerpet seg og tok fullstendig livet av påstandene mine i en annen avregistreringssak (her var det et gevær som var blitt feilaktig registrert etter de gamle reglene som jeg ville ha avregistrert). I tredje svaret viste han (omsider) at det var registreringspliktig ut fra den nye forskriften og i og med at det hadde vært registrert etc.

Lykke til!