Personlig bilde

Rufsete fettlapper, what's next? (Munnladning)

av Kammerherren ⌂ @, Hadeland, mandag 9. juni 2014, kl. 21:44 (1898 dager siden)

Jeg fikk anledning til å skyte litt i helgene under et besøk hos svigerfar. Han har en egen skytebane på tomten, så alt ligger til rette for å ta med skytejern når vi drar til han. Han har flere faste skivestativer montert opp fra 55-130m. Jeg skjøt bare på 55m fra sittende posisjon i benk. Skiva var en standard halvmeterskive.

Uansett, jeg tok med perkusjonsrifla i .54, en Mowrey. Gjorde klar 50 glass med krutt fylt opp med 70grs sveitser 3, ymse utvalg av fettlapper og rundkuler på .530. De forskjellige variantene prestere naturligvis variabelt, men jevnt over var det en sak jeg ikke likte. Ødelagte fettlapper.....Jeg testet lapper på 0.015 og 0.018, men bare 8 skudd med 0.018 lapper siden de rett og slett var for tykke. Utrolig harde å lade, men resultatet var strengt tatt ganske bra.

Her er ei skive med 5 hull der jeg brukte 0.018 lapper.

[image]

Lappene så helt perfekte ut etter skuddene, men som sagt, ladingen var utrolig hard og ikke forenlig med bruk under konkuranse.

Her er en annen skive med 5 grove hull der jeg brukte 0.015 lapper.

[image]

Jeg skjøt totalt 35 skudd med denne lapptypen og benyttet ved samtlige 43 skudd 70grs krutt og samme hettetype. Variasjonen innenfor disse 40 skuddene gikk på mengde fett på lappen. Som det fremkommer av bildet under var det en god del lapper som gikk fullstendig i oppløsning.

[image]

De blåstripete er de på 0.018, resten er hvite og måler 0.015. Jeg var hele tiden veldig opptatt av å sentrere kula på lappen, men alikevel var det veldig mange av de på 0.015 som virkelig falt fra hverandre. Den samlingen vist over var den beste jeg fikk til med denne tynneste lappen. De andre åpnet en del mer, men ikke mange cm heller. Hva bør jeg starte med for å unngå ødelagte lapper? Mindre krutt? Mer fett på lappen? De tykkere lappene holdt godt sammen med samme fettmengde, men som sagt, de gikk utrolig tungt ned løpet. Jeg føler at jeg er inne på riktig dimmensjon når jeg bruker 0.015 siden de går akkurat sånn "passe" tungt ned løpet.

Et bilde til av børsa for de som ikke er kjent med modellen.

[image]

Så en annen sak. Jeg opplevde etter hvert at ikke hanen alltid ville stå når jeg spente opp. Jeg åpnet låsen i går kveld og ser at det her er snakk om en forholdsvis enkel patent. Det er en justerbar skrue som tilsynelatende kan påvirke avtrekket og hvor godt hanen henger i hakk 2. Får vurdere å skru litt på denne tror jeg. Videre opplevde jeg stadig at hanen spratt opp til mellomsteget da jeg skjøt, fikk samtidig en deilig sprut i panna..... All grunn til å benytte briller her altså..... Er det bare bytte av hovedfjera som kan løse dette? Ser for meg at dette vil kunne være med på å variere gasstrykket bak kula som igjen vil kunne påvirke presisjonen?

Her er låsen åpnet.

[image]

[image]

Uansett, en fin helg hos svigerfar med litt skyting både fredag, lørdag og søndag. Sjelden kost for en småbarnsfar! Kommentarer til spørsmålene mottas med takk.

--
Kammerherren


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum