Personlig bilde

W.J King perkusjonshagle, hvilke hetter? (Hagle)

av jæger justnæs @, Kristiansand, onsdag 21. januar 2015, kl. 08:16 (1706 dager siden) @ jrr50

Synes det ser greit ut. Har du hatt fra hverandre låsene og vasket bort all gammel olje og sånt? Etterpå smøre alle anleggsflater med en god olje så du ikke mister kraft på grunn av unødvendig mye motstand i mekansimen og langs fjæra.

Angående den låsen som har svak fjær så ville jeg prøvd følgende:
1) Sjekk at det er spenn på hanen helt ned mot pistongen. Hvis det er låsen i seg selv som ikke tillater lengre vandring så er kanskje den nye pistongen for kort i forhold til den originale. Av og til kan det være at det er tatt ut litt lite for slagfjæra så den stopper før hanen er helt nede. Momentet vil derimot klare å sette av hetta men dødgang kan gi hanen en "gratis start" på returen, kombinert med slakk slagfjær og FFF kan det være nok til at den slår opp. Hvis pistongen er for kort kan du prøve å legge et shim i hanen, det kan være den er blitt utbrent og hullet blir dypere for hver gang den slår tilbake. Sånne flammer tærer godt når en føst har kommet gjennom topplaget av herding.

2) Hvis det over ikke gir resultater kan du prøve å sette ei smal kile av gummi så langt mot fjæras "knekk" du kommer. Ikke for hard gummi, og ikke så store biten. Blir det for mye motstand på dette punktet kan du risikere at du knekker fjæra og det har du ikke lyst til.
Så dette er noe som KAN virke men vær klar over den kalkulerte risikoen for knekt fjær. Hvis punkt 1) ikke gir resultater med F/P eller FF/PP så kan du i nøden gå til 2)

Det var det jeg kom på i farta.

--
Best når det smeller!


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum