Personlig bilde

Ny bruker med Fransk muskett (Munnladning)

av krutnarr ⌂, Søgne, torsdag 16. april 2015, kl. 22:36 (1906 dager siden) @ IngarS

Dette så da virkelig bra ut IngarS. Dere får heilt sikkert en morroskyter ut av denne. Du lurer på hvordan første løpsband skal fjernes. Det er bare å trekke av etter at du har fjernet ladestokken. Ser ut som om fjære som holder bandet mangler og er erstattet av en splint/stift. Er det hull helt igjennom bandet er det bare å dore denne stiften ut. Om ikke,så muligens litt mere fikklete. Det kan også ha vært festet på annen uorginal måte som du bør se ved litt "etterforskning" Uansett så er originalfestet samme som band to og tre der det bare er å trykke inn bandfjæren å trekke bandet av. Muligens må det vries 90 grader ved forsiktet. Da er det bare å skru ut skruen i tangen (armen som holder løpet bakerst mot kolben)for så løsne løpet forsiktig ut av stokken. Sitter det fast i rust og støv mellom tre og stål så hjelper det å olje litt langs hele løpet.
Når løpet er ute bør du fjerne svanskruen for å pusse godt ut av løpet og kontrolere skikkelig om det er gravrust/groper. Det bør ikke være det i første tredjedel av løpet i tykkeste ende. OBS...Ved ev.bruk av varme for å løsne svanskruen må du sjekke om musketten er ladet først. Det forekommer ganske ofte at det båder er krutt og kule i disse gamle bøssene.
Ellers så er det jo litt reperasjoner på kolben som er blitt utført. Er noen av "flisene" løse så bør disse limes. Det er også muligens nødvendig å skifte nippel. De er som regel utbrent med alt for stort hull som resultat

--
Besøk meg på www.krutnarr.no
Mail meg på: krutnarr@krutnarr.no


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum