Identifisering av 12 lødig (19 mm) flintmuskett (Identifisering)

av anvil, torsdag 25. juni 2015, kl. 19:35 (1847 dager siden) @ anvil

Hei, da har pipa vært ute og dens stempler er avslørt:
[image]
Som tdlegere opplyst finnes det ingen stempler på pipas synlige flater. Men nå ser vi tydelige stempler på undersida:
Fra venstre:
1. SUL og en kylling:[image]
Ingen tvil om at dette er fra Suhl i Tyskland. I merkekatalogen fra 1960 er vel SUL mest likt nr. 1922 som er fra flintlåspistol ca 1740.
Suhl har mange utgaver av "kyllingstempel" fra rundt 1740, men ingen lik dette der det ser ut til å være lagt inn et mindre dyr i kyllingen.

2. Deretter et ukjent stempel:[image].
Det finnes ikke noe i 1960-katalogen som minner om dette.

3. Et stempel som kan være et hjerte med 2 bokstaver i (som kan være CS) samt en kyllinglignede figur nederst i hjertet: [image]

I prinsippet som nr. 2218 i 1960-katalogen. En rekke XXX antas å være avtrykk fra ei skrustikke. Forøvrig er det slått inn et romertall (19?) som sikkert er serienummer.

Fra innspillene er det med de 2 rillene på avtrekkerbøylen som Trond tok opp sikkert det mest spesielle med dette geværet.
Ellers er både han og Magnum 4 inne på at det kan dreie seg om en eldre muskett som er blitt "reparert", og fått "ny" pipe som tidligere har vært brukt i et annet gevær. Ser at ører på undersida av pipa er fjernet og nye satt på:[image].

Sannsynlig konklusjon er vel at dette dreier om gjenbruk av deler fra perioden 1710 - 1740 som er satt sammen i Hellebæk rundt 1750 eller like etter, og med ny stokk, jfr. stokkens utskjæringer.

Anvil.


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum