Personlig bilde

Munnlader hagle. Arvegods. Identifisering (Identifisering)

av Trond ⌂ @, Oslo (nov-mars) Brekkestø resten av året, tirsdag 15. september 2015, kl. 21:55 (1343 dager siden) @ jopesj

Dette er ikke en hagle, men en muskett. Den er antagelig satt sammen av eldre deler i perioden 1830-1850 (haneskruen kan være endel nyere) og av en salig blandig av gamle og nyere deler. Pipen, og avtrekkeren er antagelig militære og fra midten av 1700-tallet (renser du det firkantede hullet i pipen, står det antagelig F5 i det). Låsblikket er jeg noe usikker på. Det kan være militært, men jeg klarer ikke å se tilhørende hvilken modell. Det kan like gjerne være sivilt. Sideblikket er ultrainspirert av infanterigeværene M1825, M1829 og M1834 og stemmer - nesten - med disse. Dette er sivilt.

Gøyal børse med morsomme løsninger. Denne bør ikke annet enn nennsomt og forsiktig behandles med CRC 3-36 eller lignende og et nyvasket frottéhåndkle som ikke det er brukt tøymykner på. Sett inn metallet godt med CRC'en, la det sitte minst en times tid og gnikk og gni det du er god for. tilsett gjerne mer olje under gnikkingen, men pass på at håndkle er tørt før du begynner på et nytt sted. Ikke stålbørst eller puss ned gravrusten!

Reparasjonene og tilpasningen er virkelig morsomme, særlig avstivningen av halsen. Det er gjort utrolig skikkelig.

Gratulerer med en gøyal perle!

--
Norwegian Military Small-arms 1604-WW2

Trond


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum