En spesiell dobbeltløpet flintlåshagle (Munnladning)

av anvil, søndag 20. september 2015, kl. 10:57 (1759 dager siden)

[image]
Det er ikke hver dag en ser noe som dette. En ting er 2 flintlåser, noe annet er en liten knast nesten ytterst på den ene pipa, samt et lokk i kolbekappa. Selv om det var en liten knast på siden av kappa, antagelig for å åpne lokket, var det ikke mulig å åpne det, men det hørtes at det var noe der.
Før jeg viser mer av hagla må jeg avsløre denne hemmeligheten, som avslørte seg etter at jeg fikk av hele kappa:[image]
Så mer om hagla:
Det er sparsomt med stempler. I tillegg til at det er lagt inn "Kanon Tordu" på pipene er det bakerst slått inn 2 symboler:[image]. Ut over det finner kun en "S" slått inn på oversida av underbeslaget.

Å demontere hagla strevde jeg litt med, siden jeg ikke så verken skruer på låsene eller skyver på undertreet.
[image]
Jeg fikk av venstre hane, og under den var det gjennomgående skrue for låsene. Jeg fikk opp skruen og deretter kunne jeg ta ut begge låser. De hadde en liten vinkelknast i forkant som hektet fast i usynlige stålfester i forkant av hver lås.
[image]
[image]
[image]
[image]
[image]
Bildene viser flotte utskjæringer som dels omkranser ståldelene.
Fortsatt var ikke det å få pipene fri fra undertreet løst. Men etter nøye gransking av undersida og bakre rørken fikk jeg mistanke om at det var en aksiell skyver der, og det var det!
Her skulle jeg gjerne ha satt inn flere bilder, men får det ikke til. Er det max-grense for vedlegg??
Men jeg har vel fått vist såpass mye at jeg nå kan stille følgende spørsmål som jeg håper noen kan hjelpe meg med å gi svar på:
1. Hvor gammelt kan dette geværet være?
2 Hvor i verden kan det være laget?
3.Den kniven som er til å feste på pipa, er formålet med den å avlive skadeskutt vilt, eller er det spesielt for hijakt? Har noen sett noe tilsvarende for haglegevær?
Hilsen fra
Anvil


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum