Personlig bilde

Pistong og luftehull? ;-) (Munnladning)

av jrr50 ⌂ @, Tysnes, søndag 29. november 2015, kl. 12:01 (1642 dager siden) @ Lien
redigert av jrr50, søndag 29. november 2015, kl. 12:15

Det er platina plugger i den der ,ofte har en del dyrere hagler dette.
Er ment og være et slags overtrykks vern,hadde ei selv med slike men den var uten hull i pluggene,den mi var ei :WJ.King. London .

Men ser det brukes mest på engelske hagler dette,har ikke sett det på andre iallefall.

Har faktisk hørt om at det er noen av dem som har hatt disse hullene i tillegg til platina plugger,men har ikke sett det før nå på bildet av denne di.
Men tror denne Kruttnarr si er faktisk en plugg for rens av tennkanal kammer /etterfyll av krutt, for siden det er stor vinkel på tennhullet slik det er på denne ,vil det bli vanskelig og få stukket opp tennkanal hvis den "gror igjen"av krutt slamm. Og da er en slik plugg med hullet rett inn i kammeret en enkel måte og løse det på.
Er rimelig sikker på at hvis ,og når den blir tatt ut er det gjenger lengre inne på den selv om det ikke er det helt ute ved det jeg tror er der hodet på skrua/pluggen har stått,vil tro at det gjerne er brukt en skrue uten gjenger helt ut for og tette bedre.

Ser jo ut som messing, det er og en ting som gjør meg ennå mer sikker på at det er akkurat dette,for messing er mykt og dermed kan tette skikkelig uten evt skive mellom,

Det at det er messing Gjør jo at det nesten er nødt og vere en plugg for resten av pistong"drumen" er jo tydligvis jern/stål.

Men kan tenke meg den går igjennom "drumen" og er skrudd i løpetog har da et hull 90grader på det hullet som er her for tennkanal ti pistongen,eller så er den bare skrudd ,som en kort plugg,med gjenger inn til pistong hullet,for tviler på gjengene går forbi pistong hullet det ville så lett blitt tull med oppliningen av tennhull hvis ikke da skruen ble tightet nøyaktig likt hver gang.

Dette er iallefall min teori,og ser at en del av de nye drumene som selges på Dixie har akkurat dette også,:-)
Har prøvd og tegne ikke mitt største talent,men skal vise de to måtene jeg har sett dette er løst på ,har sett begge brukt.[image]

--
Med beste hilsen JRR50.

Besøk gjerne min hjemmeside: www.jrr-50.com

(NB,ny hjemmeside under laging,så det er nesten bare side oppsettet nå ,men bilder og slikt er underveis)


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum