Personlig bilde

Best presisjon (Patronvåpen)

av proud.norwegian, mandag 14. desember 2015, kl. 13:35 (1669 dager siden) @ festus

Jeg sakser fra Halden Skytterlag:

Da den finskytende tennstempelriflen kom på markedet var Frydenlund en av de første som anskaffet denne. Etterhvert utvikliget han seg til å bli rene artisten med denne rifla. I årene som fulgte deltok han i flere inernasjonale mesterskap bl.a. i Stockholm, København, Paris, Lyon, Haag. Etter nåtidens begreper var han nok litt av en profesjonist, da det var ganske anseelige pengepremier han fikk på disse reisene. Ved det skandinaviske mesterskap i Oslo i 1892, hvor det deltok 3000 mann, ble han den første norske mester i disse konkurranser, og innkasserte kr. 1500,- foruten verdifullt sølvtøy i premier. Norske skytterkonge ble han på landsstevnet i Elverum i 1895 hvor han fikk kongepokalen.

Helt til 1924 satte Frydenlund seg i respekt på skytebanen og det var mange som så sine premiesjangser gå opp i røyk når denne staute karen kom anstigende med rifla og den karakteristiske bredbremmede Stesonhatt, som alltid brukte på banen. 64 år gammel hang han rifla på veggen etter nesten 50 års innsats. ”Jeg slutter mens leken er god”, uttalte han.

Hans premiesamling var utstilt på Østfold utstillingen i 1930 og dengang taksert til kr 10.000,-. Samlingen er nu i privat eie. Olaf Frydenlund døde i 1947, 85 år gammel og det ble fulgt til graven under store æresbevisninger.


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum