Personlig bilde

Effektivt system for utstilling av geværsamling (Utstyr og tilbehør)

av Trond ⌂ @, Oslo (nov-mars) Brekkestø resten av året, mandag 11. april 2016, kl. 21:39 (1253 dager siden)

Dette er nok "tygd mat" for mange av dere, men jeg ber dere likevel tygge den én gang til.

Min opprinnelige våpensamling frem til 1978 bestod av ca 35-40 DkN geværer og et mindre antall pistoler og blankvåpen. I 1978 ble samlingen pakket ned til fordel for barn og karrière og så ikke "dagens lys" igjen før min nye sambo Aud lurte på om jeg fortsatt hadde våpensamlingen som hun hadde hørt om - dette er nesten 20 år siden nå. Den ble pakket opp og hun syntes at det var for galt at den ikke var fremme. Den ble dermed hengt opp (noe hun sikkert angrer på i dag). I utgangspunktet ble den hengt opp med 7 geværer pr meter, side om side. Men da den så kom opp, fikk jeg lyst til å komplettere "litt", uten at det var plass til det jeg kompletterte med. Bildet er fra 2009:

[image]

Fruen ble etterhvert uforklarlig tiltagende sur og mente bl.a. at det var helt umulig for henne å støvsuge mellom alt det som stod oppstilt mot veggene. Jeg måtte finne på noe lurt, noe effektivt som muliggjorde utstilling av mange våpen på minst mulig plass med maksimal eksponering og frihet til å flytte rundt på dem samtidig som hvert våpen tok et minimum av plass. En samlervenn av meg i Trondheim hadde samme problemet - for mange børser som skulle inn på for liten plass - og fant en måte å få 12-16 børser pr. løpemeter vegg ved å lage en sokkel men 35 graders skråstilte plater og en planke med utskjæringer for piper og forskjefter montert ca 80 cm over denne.Jeg likte sokkel-idéen, men ikke planken og begynte å se hva som fantes av magneter på markedet. Til slutt fant jeg noen helt geniale, superkraftige magneter, hvor fire magneter lå mot en ikke-magnetisk metallplate og det hele deretter støpt inn i gummi med to skruehull til innfesting. Jeg fikk tilsendt en prøve som jeg dro opp og ned en brunert kammerladerpipe flere kvelder for å se om den tok bruneringen. Det gjorde den ikke.

[image]

Jeg bestilte sporenstreks 150 stk og fikk vaktmesteren min til å lage soklene. De første magnetene ble dritdyre, nærmere kr 50/stk, men du verden så ryddig og bra det ble i forhold til før, da det hele ble om-montert.

[image]

Med perkusjonsgeværer, kammerladere, Rollingblokker, tennstempelrifler o.l. går det nå 16 børser på meteren. Med flintlås og bolt-action går det ca 12 pr. meter. Etter mye måling av mange geværer bør magnetene stå ca 2 cm (kloss eller planke bak magneten) utfra veggen i en høyde fra 82-87 cm over sokkelen. Dette er vitenskap!

Min neste levering var på 500 av disse magnetene og de kunne jeg selge for kr 28/stk. Da jeg bestilte et nytt parti for noen uker siden var prisen doblet - Grrrrr!. Jeg fikk pruttet den litt ned, men nå kommer de på kr 43/stk inkl frakt til Norge og importmoms. Lite i forhold til våpenprisen, men mye mer enn jeg hadde likt at de kostet! Uansett - jeg har nå magneter i sort eller lys grått i bøtter og spann. Det er bare å bestille.

--
Norwegian Military Small-arms 1604-WW2

Trond


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum