Hjelp, jeg skal kjøpe perkusjons rifle.. (Munnladning)

av 427cab @, Ved fylkesvei 40, søndag 10. juli 2016, kl. 23:15 (1464 dager siden)

Hei

Nå har suget etter ei perkusjons rifle blitt så stort at søknad er levert og innvilget, så da kommer den vanskelige delen, hva skal jeg kjøpe?
Har kommet fram til at jeg vil ha ei rifle som kan brukes til feltskyting (jaktgevær) og ser at Pedersoli har noen gode kandidater som jeg liker utseendet på, bla Hawken og Tryon.

Tok turen til Børselars her om dagen for å tafse litt på en Tryon, fikk også prate med en hyggelig selger som er godt over middels interessert i svartkruttskyting, han mente jeg burde gå for en Tryon i kal .54 med 1:65 rifling, noe som skal være beregnet for rundkule og fettlapp.
Nå har jeg lest artikkelen om valg av løp her på forumet, så det selgeren sier er i nærheten av den tabellen, så da er det vel ikke noe han sier bare for at det er den han har på lager nå for tia…
Beklager hvis dette blei en litt lang intro for å komme til de spørsmåla jeg har til dere, men her er de...

Hvis jeg går for ei rifle i kal .54 med 1:65 rifling som er beregnet for rundkule og finner ut at jeg vil prøve meg på en 100m bane øvelse, vil den være brukelig til det?
En Hawken traditional med 1:48 twist, Koster ca kr7500.- og en Tryon target standard, koster kr 11500.- Er Tryonen verdt 4000 mer, eller bør jeg kjøpe Hawken og bruke resten av kronene på kuler og krutt?

På forhånd takk.


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum