Personlig bilde

Rogers & Spencer, en drøm blir virkelighet (Håndvåpen)

av jæger justnæs @, Kristiansand, fredag 15. juli 2016, kl. 07:58 (1411 dager siden)

Jeg anser meg selv som en dårlig til middels skytter med etthåndsvåpen. Liker at det smeller, ellers er det svartkruttmiljøet som er den viktigste drivkraften for hobbyen.
På perkusjonsfronten er jeg veldig glad i Colt sine revolvere, det er noe med designet og alt det der. Likevel har jeg i mange år lurt på hvordan det ville være å skyte noe som har hel ramme som sammenlikning. Gjerne en Remington og allerhelst en R&S.

I et innfall av ungdommelig overmot etter ny pers i Colt på NM så ble det handel av en litt sliten utgave som kan være et bra prosjekt. Jeg håper denne kan gå bra tross dens største lyte; den har vært sterkt rustangrepet i løpets ytterste del. Den ytterste tommen er ganske humplete og det har vært brukt litt grovt verktøy en gang i tiden. Har fått fjerna de fleste klumper med ei messingstang og den er nå klar for litt testskyting. Den ser litt rar ut i tuten. Ellers er løpet bra, mye finere inni en Colten jeg skyter med nå.
[image]
Kornet og trompeten. Moro om den kan gå tross utseendet

[image]
Artig fasong, mye bedre innover

Videre er den nedpusset, noe som ikke betyr noe for meg som skytter. Noe småheng av tønnestopper og litt sånt men mekanisk stram og fast i fisken. Alt var godt beskrevet av selger.
[image]
Colt 1860 Army fra 1863 med sin yngre tremenning R&S

[image]
Denne har heldigvis ikke vært brukt som hammer :-)

Jeg må nok gjøre noe med kornet, det er lavt og har form som en klump, omtrent. De er vel i utgangspunktet gjenget ned i pipa? Det blir å fjerne det originale, i verste fall file og bore ut. Det er lite å få tak i for å skru det ut.
Alternativet som jeg kanskje går for er å lodde på en bit messing.

Det kan se ut som 4 eller 5 av pistongene er originale. Rundt alle var det merker etter verktøy og selve pistongene bar preg av å ha vært forsøkt skrudd ut...
Her kom tønneholderen og nippelskralla fra Øyvinds svartkruttkolonial til sin rett. Jeg tenkte at her gjelder det å gjøre det riktig med det samme. Tønna lå først til marinering i olje et par døgn, så var det dags. Jeg holdt fast tønna med ei tvinge, samt ei lita tvinge på skralla for å unngå glipptak. Med litt mild makt kom alle ut. Det røk en bits underveis men jeg hadde heldigvis to :-)
Nye .225-32 pistonger til Colt montert, måtte shimme de opp for at hanen skulle nå frem. Peter Dyson var utsolgt for lange pistonger, tar gjerne imot tips fra andre som vet hvem som har til original R&S.

[image]
Prøver å tenke meg om tre ganger og gjøre det ei gang ;-)

[image]
En lykkelig slutt på pistongvisa

--
Best når det smeller!


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum