Personlig bilde

Kongsberg 1867, "Lunds hylse" (Patronvåpen)

av jrr50 ⌂ @, Tysnes, mandag 31. oktober 2016, kl. 11:19 (1306 dager siden) @ The Dane
redigert av jrr50, mandag 31. oktober 2016, kl. 11:44

Jeg former disse selv av 50/110 Win (jaimison) hylser , ,korter dem bare til 44 mm /43,9 ,og de de er eksakt fasong og mål
Etter de har vert i ei provisorisk die for bruken jeg har her .
,og dia jeg bruker er noe jeg oppdaget ved en ren tilfeldighet at kan gjøres , de diesettene Lee sine til 56-50 ,Spencer er bereknet for ei hylse ,på vel 50cal ( de nyeste fra 1865 hadde nemlig redusert fra 546" til 525" diameter , det er ei slik jeg har her die til,
men Spencer hylsa er jo kun 22mm lengde ,og diene er jo , store full lengde ,samme som de 12mm diene jeg har .

Så når en skrur ut kule sette pluggen , og presser hylsa helt opp ,er den dia akkurat på målene til 11,9 Lund , og lager akkurat den svake flaskehalsen en er ute etter , og de her og 50alaskan er de jeg bruker til både 12mm og disse , de passer akkurat i kammeret ,glir i uten motstand, helt eksakt , og rimmen er bare ørlite mindre , men henger fint på ekstraktoren .
Og henger ikke i kammeret etter avfyring heller , det er så glatt og fint de går det er nesten litt rart det bare er tilfeldig dette ,men det er det altså.

Så de billige 56-50 diene , der bruker jeg sette dia ,og skrur ut plugg og topp da er den helt akkurat til og forme disse,
Merkelig ,men slik er det iallefall , og et slikt diesett koster godt under 1000 lappen ,og kan sikkert og få kjøpe bare sette dia, men ekspander dia til samme settet er og perfekt til og forme 12mm , det er det samme her , ut med ekspander pluggen men denne er noe større inni ,for det den skal kunne la hylsa ekspandere og dermed akkurat til 12mm , setter ekspander pluggen så vidt nedi , og bruker samme til sette die for kula i 12 mm og disse 11,9 også .
De går rett i kammeret på mi husqvarna mod 17 ( 12,17*44) og er bare helt eksakt i passformen etterpå , her er den hylsa som er presset til nå 11,9 Lund.
[image]
[image]

Og her ser dere hvilke hylser det er opprinnelig , kun kortet ned noen mm.
50 alaskan er mindre og korte av ellers er de helt like også
[image]

Bare som en ide om noen trenger litt kreativ inspirasjon.jeg har eksperiment og dette fant jeg ut tilfeldig da jeg glemte og dreie tårnet på Lee turret pressa mi ,aldri så galt det ikke er godt for noe.
Noen flere bilder , den er litt mindre rim på men fungere veldig greit ,iallefall for meg.
Noen bilder her .
[image]
[image]
Rimmen er litt mindre ,som her viser .
[image]
[image]
Beklager den dårlige bilde kvaliteten ,men det var nå bare for og vise at det her kan funke hvis man er beit for rette ,settet . Slik at de er godt skytbart iallefall.

, jeg liker og eksperimentere og finne billige , kombinasjons løsninger til die og pressa , dette er en av de mer godt brukbare resultatene med god passform på hylsene iallefall i mi børse,etterpå.

--
Med beste hilsen JRR50.

Besøk gjerne min hjemmeside: www.jrr-50.com

(NB,ny hjemmeside under laging,så det er nesten bare side oppsettet nå ,men bilder og slikt er underveis)


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum