Personlig bilde

Våpenrestaurering? Ja selvsagt! (Våpensamling)

av Trond ⌂ @, Oslo (nov-mars) Brekkestø resten av året, mandag 7. november 2016, kl. 17:56 (1019 dager siden) @ runastav

På akkurat denne drillingen opplever jeg at det er såpass innlysende at det er gjort en omfattende restaurering at jeg foreløpig ikke ikke har gjort noe, men jeg burde kanskje føye til et 2016 etterhvert. Intensjonen med denne restaureringen var ikke å prøve å lage noe strøkent samlerobjekt, men å få frem funksjonene og et omtrentlig korrekt utseende på et temmelig sjeldent Larsengevær (dette er den eneste perkdrillingen jeg har sett med selvsyn fra Larsen hånd).

Rust er f.eks. ikke slipt ned på gamle deler, nye deler er ikke patinert. Skjøten mot forskjeftet er helt tydelig i bakkant av pipene og forskjeftet er også temmelig forskjellig fra den nedre delen av bakkolben i treverk og overflate. Jeg fikk dessverre ikke lastet opp ytterligere et bilde, men kolben består faktisk av tre deler. Den øvre delen av bakkolben og ned til bakkant av avtrekkerbøylen samt hele forskjeftet er også en nyere reparasjon (ikke original). Grunnen til at forskjeftet ble byttet nå, var at forskjeftet etter denne reparasjonen ikke var i overnsstemmelse med det ellers identiske eksemplaret.

[image]
[image]

Ser man på sikring av høyre hagleløp, er denne original, mens den venstre er nylaget. Nesebåndet er også helt tydelig nytt, se i forhold til f.eks. pipene etc.

[image]

--
Norwegian Military Small-arms 1604-WW2

Trond


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum