Smith & Wesson "Double Action First Model" Kal 44 (Patronvåpen)

av Old Colt @, onsdag 30. november 2016, kl. 14:05 (1176 dager siden) @ runastav

På direkte oppfordring fra trådstarter følger et gruppebilde av familien Smith & Wesson, som for tiden losjerer hos undertegnede. De er i sørgelig mindretall i forhold til Colt'ene som også bor her, men ser ut til å trives likevel. ;-)

Target'en i 38-44 står først i køen for lufting når banen åpner til våren, men DA'en i 44 Russian skal også ut på tur. De to minste DA'ene er i stand omtrent som da ble levert fra fabrikken, og fungerer som et sveitsisk urverk. Selv en Colt-entusiast må innrømme at dette er godt jobba...

Den oppmerksomme leser vil sikkert si at "den nederste er da søren meg ingen S & W...?" For så vidt riktig, men er i familien likevel. En stesøster, kanskje? Det dreier seg om en Lucious Pond, som ble tvangsadoptert da Mr. Pond tapte en rettsak mot Rollin White. (Dere vet, han med de gjennomborede sylinderkamrene...) Pond måtte overdra hele beholdningen av våpen som var produsert, eller under produksjon, til S&W for en beskjeden godtgjørelse. (Omlag 8 $; S&W solgte dem så for 12 - 14 $...!) Disse fikk en ekstra merking på løpet: "Manuf'd for Smith & Wesson Pat'd April 5, 1855".

Litt på siden av hva runastav startet denne tråden for, men håper det er av interesse... :-D

Old Colt[image]


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum