Svensk rytterpistol (Håndvåpen)

av Cap'n Redneck, close to Hell., torsdag 18. mai 2017, kl. 10:31 (735 dager siden) @ TMB

Disse "flankørpistolene" ble utlevert i par, hvorav den ene var glattboret og hovedsakelig ment for bruk til hest. Den andre var riflet og med en avtagbar løskolbe, og gav bedre presisjon når kavaleristen/dragonen kjempet til fots og skulle engasjere fienden på litt lengre hold.

Fordelene med en glattløpet pistol er at den var rimeligere å fremstille, raskere å lade, og gav tilfredsstillende presisjon på "litt-over-sabel-rekkevidde".

Også den amerikanske hæren eksperimenterte med løskolber påmontert sine riflede M1855 Springfield .58 kaliber pistoler, og Colt-fabrikken leverte løskolber tilpasset sine 1848 Dragoon, 1851 Navy, 1860 Army og 1873 Buntline-revolvere.

Jeg har skutt med replikaer av Springfield-pistolen, Colt Navy og Colt Army med løskolbe og det er ikke uten grunn at tradisjonelle karabiner tok over markedet. Hovedproblemene er at du får baksiktet for nært øyet til å få et godt siktebilde, og sammenføyningen mellom pistol/revolver og løskolbe er en svakhet både for presisjonen og for holdbarheten til feltmessig bruk.

Men det ser tøft ut..! :hagle:

--
"As long as there's lead in the air, there's still hope..."


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum