Personlig bilde

Småsjelden Larsen til rekordpris (Identifisering)

av Trond ⌂ @, Oslo (nov-mars) Brekkestø resten av året, tirsdag 9. januar 2018, kl. 22:04 (910 dager siden)

Larsen tennstempelrifler med 'hel planke' i stokken ble produsert i noen mindre serier eller antageligvis også i form av one-offs i perioden ca 1864 - ca 1872-3. Låsblikket, hane etc. på disse var som regel temmelig forskjellige fra de mer 'vanlige' tennstempelriflene med delt stokk fra Drammen.

[image]
Den øverste er antagelig for papirpatron, da den ikke har spor for utdrager.

Det ble også produsert en mindre serie av en ganske 'moderne' variant. Denne har senterplassert hane og den hele 'planken'. Disse er antagelig produsert i Belgia og ble patentert i Norge i 1872.

[image]

En eller annen gang, antagelig mellom 1872 og 1877, ble det produsert en noe større serie i Drammen av tennstempelrifler med låsblikk veldig likt det som ble masseprodusert med delt stokk i Belgia, men også disse med 'hel planke'. Jeg har en slik, men det er endel fuktflekker i stokken og den er en smule småsliten.

[image]

Så kom det opp en ganske bra variant på auksjon hos Blomqvist i kveld. 4-5 min før auksjonen løp ut, stod den i kr 14 000. Jeg bød, men i løpet av minutter var den oppe i kr 44 000 + 25 % - kr 55 000! Vurdering kr 9-12 000.

[image]

Her er linken til auksjonsiden: https://www.blomqvist.no/nettauksjon/nettobjekt/VL/Vaapen-og-militaria/283958/(pathOver...

La meg si det slik - jeg kjøpte den ikke. Den er sjelden og morsom, men dog ikke så sjelden eller så morsom synes jeg. Det er f.eks. minst to av disse i Kr.sand og jeg kjenner til noen flere...

--
Norwegian Military Small-arms 1604-WW2

Trond


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum