Webley, Pryses patent og J.Carr (Patronvåpen)

av Harald @, Rørvik, lørdag 27. januar 2018, kl. 14:17 (891 dager siden)
redigert av Harald, lørdag 27. januar 2018, kl. 14:30

Hei! Her kommer litt om en Webley nummer 4 Pryse-patent i kaliber .450 Webley. Denne dobbel action-revolveren har seks kammer i tønna og ble visst lansert i 1877, forøvrig samme år som britene okkuperte Transvaal. Spesielt med Pryses patent, er låset med de to fjærbelastede hendlene, en på hver side bak på ramma. Når hendlene trykkes inn, løses låset ut og øvre del av ramma med løpet og tønna svinger ned (top break). Den stjerneformede ekstraktoren løfter ut tomhylsene (self-extracting). Etter avfyring går hanen tilbake i sikker posisjon (rebounding hammer).

På ramma er det stemplet 406 J.R og 752. Proof-stemplene på løpet og tønna er svært små og noe utydelige. Folk som forstår seg på slikt, slår fast at det er Birmingham-stempler. På tangen under skjeftet er navnet J. Carr stemplet inn. På baksida av ei av skjefteplatene, står initialene J.C. Det skal ha arbeidet en James Carr som våpensmed i Birmingham på 1880-tallet, men jeg har dessverre ikke noe litteratur om han.

Revolveren kom nordover rundt forrige århundreskifte etter et opphold i Sør-Afrika. Sør-Afrika opplevde Zulu-krigen i 1879 og den første Boer-krigen i 1881. Det følger med et lærhylster merket Frontier 1302. Hadde vært spennende om noen vil fortsette tråden med små og store opplysninger om Charles Pryse og hans patent, våpensmeden J. Carr, og Frontier-hylsteret.

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum