Personlig bilde

Muskett med militært opphav? (Identifisering)

av munnlader @, onsdag 14. februar 2018, kl. 16:52 (874 dager siden) @ Svartkrudt

Hei igjen

Bilde er dessverre for dårlig til at vi kan si mye om den. Det ser ut som en muskett med militært opphav, som du stiller spørsmål om. Det som ikke går og see er hvor mye som er igjen av de militære beslagene og lås. Eventuelle merkninger som burde være Zella basert på sideblikket. Hva slaks treverk er skjeftet laget av. Er det det orginale skjeftet som er blitt pyntet litt på under sin tid som jakt rifle etter at den militære musketten ble solgt på auksjon på det sivile markedet. Dvs, hvor mye er det igjen av det militære på musketten.

Her er et eksempel til på at typen sideblikk var populær i Nordeuropa fra slutten av 1600 tallet og tidlig 1700 tall. Pistolen er Norsk signert og sideblikket er mulig Zella inspirert:

[image]

Som pekefinger skal DKN sideblikk av denne typen være jernfestede som de Zella leverte karabiner og jeger rifler.

Din muskett ser jo helt klart ekte ut, men vær ops på at det finnes "falske" pistoler som er gitt DKN proviens. Dvs, pistolen(e) er ekte Prøssisk med denne type sideblikk, med ekte tomskilt som har fått gravert et godt F4 dobbelt monogram. Som samlere flest, hvil vi ikke innrømme at vi har kjøpt et modefisert våpen for og gi falsk proviens, spesielt når det er snakk om høy prisklasse. Våpen i denne kategorien kommer alltid ut for salg igjen siden eier til slutt går i seg selv og innser hva de sitter med og prøver og mittigere tapet ved salg. Jeg har selv køpt katta i sekken og det er kjipt:-(


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum