Personlig bilde

Key gun, jailer's key pistol ? (Identifisering)

av munnlader @, tirsdag 7. august 2018, kl. 09:21 (731 dager siden) @ mynt01

Nøkkel "pistoler" er kjent fra 1500 tallet og fram til tidlig 1900 tall. Hva de er blitt brukt til finnes det flere forklaringer på.

Den forklaringen som resonerer best for meg er at de er brukt av flere, men i hovedsak er laget til forsvar av hjemmet ved opning av dører og da ofte for kvinner, når godseieren er bortreist fra slottet eller godset, da var det konene deres som styrte godset eller slottet mens de var bortreiest. En god lås til soverommet og hovedøren med en nøkkel som kan fungere til selvforsvar på korte hold kan virke logisk.

Fanger som skulle sikres under perioden disse Nøkkel "pistolene" ble brukt ble jo dessverre lenket til veggen, gulvet eller benken under nevte periode, ofte i en kjeller eller i en serdeles solid murbyggning. Sett i den sammenhengen blir det vanskelig og se behovet for en Nøkkel "pistol".

Det filte fengpannehullet på Nøkkel "pistolen" som started tråden ser ut som et hull filt ned i en nøkkel, og mulig en modefisering av en Nøkkel fra nyre tid. Som fengpannehull ser det litt upraktisk ut.

Pynte gjennstand er de jo ikke:

[image]
[image]


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum