Kammerlengde i rolling block (Patronvåpen)

av Torgeir, fredag 31. august 2018, kl. 11:22 (516 dager siden) @ Øyvind F.

Hallo igjen.
Det er interessant det du sier om at både 42 og 44 mm-hylser skulle passe. Under gårsdagens arbeid fant jeg etter hvert ut at jeg måtte ned i 43 mm for at hylsa i det hele tatt ville kamre, men også da buttet det litt. Jeg satte ei kule i hylsa og prøvde, og da hang kula igjen i riflingen da jeg tok ut dummyen. Ved 42 millimeter pluss kamret alle hylsene helt uten motstand, og det kunne høres på klangen i høna at den stoppet mot stålet i løpet og ikke messingen.
Siden kulene blir sittende så løst har jeg en mistanke om at hylsene laget av 50-110 er en anelse videre i tuten enn de bør være, og at dette er årsaken til at de ikke kamrer ved 44 millimeter. Jeg vurderer å skaffe meg en die i f eks 50-70 for å presse dem litt inn slik at kulene sitter bedre. (Dies i originalkaliberet er steindyrt har jeg skjønt.)
Vante fjellfolk har fortalt meg at de blir "bedre i bruk", og at det skal gå fint å håndsette kulene. Vi får se.
Men det skal også sies at kulene jeg har støpt er elendige, ettersom jeg er helt ny i støpefaget og har kokt dem sammen med en kjele over en parafinbrenner. Jeg må nok få mer dreis på støping og skaffe bedre utstyr før jeg får fyrt opp rolling blocken.

Torgeir


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum