Personlig bilde

Postfortolling (Lover og regler)

av MrOneTwo @, torsdag 1. november 2018, kl. 21:10 (202 dager siden) @ falcon81

De som behandler forsendelser i Bring og Posten er dessverre veldig lite kompetente på våpenloven. Og man skal kanskje ikke forvente at de skal være det heller. Men jeg forventer at de setter seg inn i loven når de får en sak, og setter seg inn i gjeldene lover og regler før de avgjør utfallet av en sak. Av den enkle grunn at de har en grunnlovsbestemt leveringsplikt, etter det jeg har blitt forklart.

Jeg hadde for noen år siden en sak jeg tok helt til forliksrådet. Eller det vil si, Posten snudde da jeg fortalte de at en advokat hadde sett på det og anbefalte meg å gå rettens vei ettersom jeg hadde loven 100% på min side.

Den gikk ut på det motsatte. Jeg skulle sende en gammel perkusjonsrifle til USA fra Norge. Det gikk fint helt til den kom til grensa og skulle ut av landet. Den ble ikke behandlet av tollen, men av Posten eller Bring. De sendte den i retur ettersom den var på forbudslisten over ting de kan sende til USA hevdet de, våpen. Det ble en grei bunke med email frem og tilbake der de fikk forklart våpenloven med teskje og lupe.

De måtte til slutt gi seg og beklaget hele affæren. Det gjorde de lenge etter at jeg hadde sendt pakken med Fedex. De hadde ingen problemer med pakken etter at jeg ga dem en kopi av våpenforskriften og dokumenterte alder på rifla. Dog en del dyrere enn å sende med posten.... Etter anbefaling sendte jeg et krav til posten om at de måtte dekke mellomlegget mitt.... Men da sendte de en email der de hevdet at de hadde rett likevel...Etter først å ha innrømmet at de tok feil. Da ble saken for min del flyttet over i farse avdelingen og fortrengt.

Det som forbløffet meg en del i den affæren var at etterhvert gikk korrespondansen "til topps" i Bring... Som tydeligvis var i Danmark!! Hvordan kan en danske liksom håndheve norsk lov? Bring er jo heleid av Posten Norge.

--
Jeg ble født på kvelden, men ikke i går kveld...


Hele tråden:

 RSS på tråd

powered by my little forum